Peter Chattelin, Mr. Pink en Symfonie orkest. (Foto: Hans Zandberg)
Peter Chattelin, Mr. Pink en Symfonie orkest. (Foto: Hans Zandberg) Foto:

'Symphonic Pink Floyd for War Child' verenigt rock en symfonie

Een muzikale reis die de grenzen van rock en symfonie overstijgt, keert terug om het publiek opnieuw te betoveren voor een geweldig doel. 'Symphonic Pink Floyd for War Child' is meer dan een concert; het is een samenspel van rock en klassiek, van MR. Pink's eerbetoon aan Pink Floyd's tijdloze geluiden, ondersteund door het Haags Studenten Symfonie Orkest Valerius – allemaal ten gunste van War Child.  Dit concert zal op 13 april plaatsvinden in het World Forum in Den Haag. Martin Reitsma deed een interview met Delftenaar Peter Chattelin, de frontman van Mr. Pink en eerder oprichter en muzikaal leider bij Pink Project.

Chattelin kijkt erg uit naar dit optreden waarbij hij opmerkt: "Voor de band wordt het samenspelen met een zo goed orkest een onbeschrijfelijke ervaring. De repetities klonken al zo goed en de reacties van de aanwezigen tijdens de oefensessies waren al zo lovend. Dit evenement, wat voor de derde keer plaatsvindt in het Haagse World Forum, belichaamt de samensmelting van twee werelden in een avond die velen zullen herinneren. Deze uitvoering tilt de erfenis van Pink Floyd naar nieuwe hoogtes en illustreert de kracht van muziek als een kracht voor verandering. Wij geloven in de kracht van muziek. Dit concert is meer dan een fusie van genres; het is een beweging die mensen samenbrengt om een verschil te maken in het leven van kinderen getroffen door oorlog. Als publiek draagt u niet alleen bij aan een avond vol nostalgie en akoestisch genot, maar steunt u ook het essentiële werk van War Child."

Het symfonieorkest, samengesteld uit studenten met vijftien verschillende nationaliteiten en onder leiding van Arne Visser, belooft het publiek mee te nemen op een reis door klassiekers die generaties hebben gedefinieerd. En te midden van deze muzikale tapestry, zal het jonge talent Julian Parker, een veertienjarige saxofoonvirtuoos, het publiek verrassen met een solo optreden. 

Een avond waar muziek en een hart voor kinderen samen de hoofdrol spelen, wacht op een publiek dat getuige wil zijn van een artistieke samensmelting ter ondersteuning van een prachtig doel. Geniet van de ervaring van 'Symphonic Pink Floyd for War Child'. Uw aanwezigheid is essentieel in een symfonie die ver buiten het podium weerklinkt.

Tickets zijn nu verkrijgbaar via Ticketmaster: www.ticketmaster.nl/event/symphonic-floyd-for-war-child-tickets/292641.