Afbeelding
Foto:

Het vergeten verleden van vier kunstenaars bij 38CC

Op 14 oktober opende bij 38CC de nieuwe tentoonstelling ‘To Sea at The Crossroads’, waar je gratis en voor niets het werk van multidisciplinaire kunstenaars Lisandro Suriel (1990, Sint-Maarten), Justin Reinir Croes (1990, Aruba), Ada M. Patterson (1994, Barbados) en Sondi (1994, Kameroen) kunt bewonderen.

In ‘To Sea at The Crossroads’ stelt Suriel de vraag: ‘Waar komen we vandaan en wat kunnen we ons herinneren?’ en doet hij onderzoek naar de culturele geschiedenis van zijn gemeenschap, waar onder meer de koloniale periode en trans-Atlantische slavenhandel onderdeel van uitmaken. Suriel gaat echter verder terug in het vergeten verleden. Zijn werk vormt een rode draad die de verschillende verhalen van de drie geestverwante kunstenaars aan elkaar verbindt. De vier kunstenaars gebruiken verschillende media, waaronder fotografie, video, sculptuur en schilderkunst, om een kruispunt van het verleden en het heden uit te beelden.

In expositieruimte 38CC vind je jaarlijks vijf gratis te bezoeken tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars. Je vindt 38CC op de Papenstraat 5. Voor meer info: www.38cc.nl.