Afbeelding
Foto:

Ideaal dagje Delft als geboren en getogen Delvenaar

Mevrouw Evers (80) is een geboren en getogen Delvenaar. Met haar dochter in Breda en zoon in Berkel, twijfelt mevrouw nooit om haar geboorte stad te verlaten. 

"Ik vind Delft gewoon een heerlijke stad en ik denk dat ik nergens zou kunnen wennen. Mijn kinderen zijn voor werk verhuisd en zijn ondertussen helemaal gesetteld, terug naar Delft komen zit er niet in, maar ik zie mijn kinderen hartstikke vaak."

 Als geboren en getogen Delvenaar, weet mevrouw Evers natuurlijk makkelijk te vertellen, hoe een ideaal dagje Delft eruit ziet. "Ik zou beginnen met een kopje koffie op een van de mooie terrasboten in Delft, als het zonnetje schijnt natuurlijk. Vervolgens zou ik een rondvaart maken door de Delftse grachten, dat is echt prachtig! Zo een rondvaart is trouwens ook hartstikke leuk om te doen als Delftse, je ziet Delft op een heel andere manier en je ziet dingen die je nooit eerder waren opgevallen." Een aanrader dus voor toerist maar ook voor de Delftenaar! "Na de rondvaart ergens lekker lunchen en 's avonds, rond zeven uur neerploffen op de Beestenmarkt. Alle restaurantjes daar zijn leuk en je kan overal goed eten, voor ieder wat wils." 

Wat mag je tijdens en dagje Delft echt niet overslaan? "Dan toch de Markt. Ja, dat is toch wat Delft op de kaart zet. Op de Markt vind je het Stadshuis en de Nieuwe Kerk, waar het Koningshuis ligt begraven. Daar moet je toch echt een bezoekje aan hebben gebracht als je in Delft bent. Wat het weer betreft, raadt mevrouw aan om een zonnige dag uit te kiezen voor een dagje Delft. "Juist omdat je in Delft de mooie grachten hebt, de terrasboten en terrasjes. Niet te warm, maar een heerlijk lente zonnetje, dan is Delft op zijn mooist."