Afbeelding

'Wanneer ik de binnenstad inloop, voelt het als vakantie'

Maartje de Boer en Kine HÃ¥ndlykken hebben een bijzondere band met het prachtige Delft. In Delft is het namelijk allemaal begonnen voor het cabaret duo. Ongeveer tien jaar geleden leerden de twee dames elkaar kennen toen zij in hetzelfde studentenhuis kwamen te wonen. Wanneer Kine na een gezellig avondje thuis kwam, begon ze op de grond te stampen en pakte ze haar ukelele erbij. Maartje is spontaan mee gaan doen en sindsdien zijn zij nooit meer gestopt met het maken van muziek. 

"Delft heeft een speciaal plekje in ons hart. We hebben elkaar in deze mooie stad leren kennen en mochten ons eerste optreden in de Tango geven", vertellen Maartje en Kine. Kine: "Ik heb ruim tien jaar in Delft gewoond. Ik studeerde aan de TU en was lid van de studentenvereniging DSV Sint Jansbrug, dat was destijds ook mijn favoriete plek in Delft. Maar als ik nu in Delft ben vind ik het Hofje van Pauw een bijzonder mooie en rustige plek. Midden in de drukte van de stad bevindt zich ineens een hofje waar het doodstil is en waar je lekker op een bankje kan gaan zitten en kan genieten van de stilte." Maartje is het helemaal met Kine eens, maar ook vindt ze Koffiehuis 'Het Kalf' een leuke plek. "Bij mij in de buurt zit Koffiehuis 'Het Kalf' en daar komen vaak taxichauffeurs om een kopje koffie te halen. Ik vind de uitsmijters daar ook echt heerlijk. Het is een schattig tentje om even wat te halen of om er te zitten", aldus Maartje. 

Vakantiegevoel
"Het leuke aan Delft is dat alles op hooguit op tien minuten afstand is. Je kan overal fietsen en in de binnenstad hoef je je geen zorgen te maken over de auto's. Wanneer ik door de binnenstad naar huis loop, voelt het alsof ik op vakantie ben. Zo'n uniek gevoel krijg ik dan", aldus Maartje.
Horeca 
Nu we weer veel meer kunnen doen en de coronamaatregelen flink zijn verminderd, zijn de dames weer blij dat ze lekker een terrasje kunnen pakken en verder kunnen met nieuwe projecten. "Tijdens de coronaperiode hadden veel horecazaken het erg moeilijk. We vinden dat HANNO het toen erg goed heeft gedaan. Je merkt dat zij corona toen hebben omgebogen tot een nieuwe kans. Ik denk dat iedereen het er wel mee eens is dat HANNO fantastische thuisbezorgmaaltijden leverde", vertellen Maartje en Kine.

Nieuw seizoen
Maartje en Kine zijn momenteel bezig met een samenwerking met de Koninklijke Harmoniekapel in Delft. Zij gaan samen een koor leiden en zullen in Theater de Veste gaan optreden. Iedereen die zingen leuk vindt, een instrument kan bespelen, theater of dans leuk vindt, kan mailen naar contact@maartjeenkine.nl.