Afbeelding

Delft Fringe Festival
is een complete belevenis

Van donderdag 2 juni tot en met 12 juni spelen 45 jonge artiesten uit binnen- en buitenland op de twaalfde editie van het Delft Fringe Festival. Elf dagen lang trakteren zij het publiek op ruim 350 optredens in het Nederlands en Engels. De voorstellingen, variërend van cabaret tot muziek en van dans tot familietheater, vinden plaats op 26 verschillende locaties in Delft. Plekken waar je normaal niet zo snel komt, zoals de raadzaal in het stadhuis, een woonboot aan de gracht en het RoboHouse van de TU Delft.

Delft Fringe Festival toont werk van 45 geselecteerde makers die o.a. afkomstig zijn uit Nederland, België, Duitsland, Portugal, Belarus en Suriname. Hun relevante verhalen schetsen een fascinerend beeld van de wereld van vandaag. Een van de opvallende thema’s dit jaar is afkomst en inburgering. Ook technologie en wetenschap is een topic. Verder wordt er kritisch gekeken naar genderperspectieven.

Belevenis
Het festival is niet alleen een cultureel uitje, maar echt een complete belevenis. De makers gebruiken de locatie in hun voorstelling en tonen Delft op een nieuwe manier. Ook culinair is er genoeg te beleven. Er is een samenwerking met drie verschillende restaurants waar een speciaal festivalmenu wordt geserveerd zodat je op tijd bij de eerste avondvoorstelling kan zijn.

Festival
In de afgelopen 10 jaar is het Delft Fringe Festival uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers, waar ruim 14.000 bezoekers op afkomen. Het festival biedt hen een plaats om op te treden en feedback te krijgen, van zowel publiek als professionals, waaronder theateragenten en scouts. Er is een publieksprijs te winnen, met flink veel media aandacht tot gevolg. En de festivalorganisatie biedt extra begeleiding in de artistieke carrière van de talenten. Grote kans dat je de makers van nu, volgend jaar in de grote zalen ziet. Dan kun je zeggen: 'Ik was erbij, toen deze maker net op het punt van doorbreken stond.'

Meer informatie via:
www.delftfringefestival.nl