BAZAAR

In de Vierhovenkerk is er op vrijdag 23 (van 19.00-21.30 uur) en zaterdag 24 september (10.00-14.30 uur) een bazaar, waar van alles voor een klein prijsje te koop is. Naast de rommelmarkt en het Rad van Fortuin kunt u hier terecht voor koffie/thee, koek/gebak, frisdrank en soep en voor de allerkleinsten een grabbelton. De opbrengst gaat naar het ZWO project “Kinderarbeid in de kledingindustrie in India” en de Vierhovenkerk. Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50 Delft.

Voettocht voor vrede

De 17e voettocht voor vrede in Delft start dit jaar in de Vierhovenkerk met een korte inleiding van Mogos Neraya van de Eritrees Orthodoxe kerk over het thema “Wat betekent vrijheid/vrede voor je?”. De inleider geeft de deelnemers een vraag mee waar ze over kunnen spreken tijdens de wandeling naar de Sultan Ahmed moskee. In de moskee klinkt een tweede perspectief op het thema. De tocht gaat verder naar de Marcuskerk waar na een korte inleiding deelnemers eerst in subgroepjes spreken over de betekenis van vrede voor hen persoonlijk. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de kerken en moskeeën in Delft Zuid. Dag: woensdag 21 september 2022. Tijd: 19.00 uur - 21.00 uur, inloop 18.45 uur.

DE STOEL 14

Zondag 25 september vindt bij Het Prinsenkwartier (Sint Agathaplein 4) weer het evenement ‘DE STOEL' plaats, georganiseerd door Museum van Marken. In deze aflevering is de gast Dr. Ir. Ronald Waterman, expert op het gebied van integraal kust- en deltagebied. Hij groeide op pal tegenover de Gistfabriek, maar werd op zijn tiende gedeporteerd naar het doorgangsgetto Theresienstadt. Het gezin Waterman wist te overleven. Ronald vertelt over zijn ervaringen als joods kind tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aansluitend wordt het boek ‘Agnetapark, een biografie' van Jan van der Mast gepresenteerd. Dit boek beschrijft de geschiedenis van het fabrieksdorp, dat door het echtpaar Van Marken in 1884 werd gesticht. Het boek kost 25 euro en is te bestellen via email: janvandermast@tele2.nl. De bijeenkomst, die om 15.00 uur begint, duurt twee uur. Entree bedraagt 5 euro.