Museumboot

DELFT - Vanaf 6 augustus is Museum Paul Tetar van Elven tijdelijk uitgebreid met een heuse museumboot voor de deur aan de Koornmarkt. In het kader van de nieuwe tentoonstelling Kinderspel! Kinderspelen op Delfts blauwe tegeltjes, vinden daar elke middag behalve maandag kinderactiviteiten plaats. Het museum zoekt nog enthousiaste mensen met ervaring in het begeleiden van dit soort activiteiten. Er wordt een vergoeding gegeven. Meer informatie?
Mail aan tetar@hetnet.nl..

Jasper van Kuijk in De Slimste Mens

DELFT- Zoals de oplettende lezer onlangs wellicht al uit Straattaal heeft kunnen opmaken, is het doen van duizend dingen tegelijk stadgenoot Jasper van Kuijk niet vreemd. Zijn emigratie naar Zweden heeft hem er dan ook niet van weerhouden om eerst nog even deel te nemen aan de tv-quiz De Slimste Mens. Op 21 juli stroomt hij in en zal duidelijk worden of, zoals het uitgedrukt wordt, “zijn kennis uit de kinderencyclopedie en van de locomotiefnummers van de NS hem helpt, of dat hij vooral wordt gehinderd door zijn chaotische inslag en non-tactische brein”. 

Delftse student Noa Kant op het
EK Jeugd Bridge

Het zal niet bij elke sportliefhebber rood omcirkeld zijn in de agenda, maar vanaf 19 juli vindt in Nederland een absoluut topsportevenement voor de jeugd plaats. Dan komen in Veldhoven de beste Europese bridgers tot 31 jaar bij elkaar om in verschillende categorieën te strijden om de titel. Onder hen ook Noa Kant uit Delft. Samen met zijn vijf teamgenoten hoopt hij tijdens dit EK te strijden om het goud in de categorie aspiranten (tot 21 jaar). Op het laatste EK Jeugd, dat in 2019 in Oslo werd gehouden, behaalden de aspiranten het goud. Het EK Jeugd Bridge viertallen vindt eens in de twee jaar plaats. In verband met corona is het EK van 2021 een jaar uitgesteld. Het EK Jeugd Bridge Viertallen wordt van 19 tot en met 26 juli gehouden in Veldhoven.
Nederland is in 2022 het gastland van dit EK, dat voor de 28e keer gehouden wordt.