Afbeelding
Foto:

Eva Durnas (53)

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk?
"Ik moet even wat boodschappen halen en een brief op de post doen voor mijn vrienden uit Polen. Ik kom zelf ook uit Polen en woon nu veertien jaar in Nederland. Veertien jaar geleden kwam ik hier voor werk, nu heb ik een leuke vriend en ben ik heel blij in Nederland, iedereen is heel beleefd hier."

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"De binnenstad is mijn favoriete plek. Ik vind de terrasjes heel gezellig, vooral met het mooie weer nu. Op de Markt kom ik ook graag, de architectuur van het Stadhuis en de  Kerk vind ik prachtig."

Wie zou u graag een complimentje geven?
"Ik wil Nederland een compliment geven, de Nederlanders. Iedereen is zo aardig en zegt elkaar altijd gedag, ook al kennen ze elkaar niet, dat vind ik zo leuk! Ik heb nog nooit een situatie meegemaakt waarin iemand niet aardig tegen mij was en vanaf de eerste dag in Nederland voelde ik mij welkom."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"Dat is natuurlijk het verdrietige nieuws over de oorlog in Oekraïne. Echt verschrikkelijk."

Wie zou u graag een keer ontmoeten?
"Caro Emerald wil ik een keer ontmoeten! Ik ben al heel lang fan van haar muziek. Ze maakt hele vrolijke muziek, ik luister er graag naar."

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
"Niet veel eigenlijk. Over twee weken gaan wij op vakantie, naar mijn moeder in Polen. Dus komend weekend doen we het nog rustig aan."