DELFT - Oscar Laguna Burgos treedt komend seizoen toe tot de technische staf van Den Hoorn.

- Is dit een verrassende stap?
"Voor mij niet, maar ik denk dat er mensen zijn die dit niet hebben zien aankomen. Gelukkig krijg ik ook heel veel leuke reacties." 

- Hoe zijn jullie bij elkaar uitgekomen?
"Toen ik had besloten om na vijf jaar bij Wilhelmus te stoppen, ben ik rond gaan kijken. Ik was al best ver met een club uit de regio, toen John Hage me belde. De dag erna hebben we twee uur over voetbal zitten praten en bleek dat we een klik hebben." 

- En met de club?
"Qua organisatie, accommodatie en jeugd vond ik het al de mooiste club van de regio. Daarnaast ken ik veel mensen uit het kader en ook heel wat spelers. Bovendien heb ik met technisch coördinator Donny van den Bos gesproken en denk ik dat we met John een heel mooie driehoek vormen." 

- Voelt het assistentschap niet als een degradatie?
"Absoluut niet. John is hoofdverantwoordelijke, maar ik zal ook mijn inbreng hebben; mijn benadering van spelers zal niet anders zijn dan de afgelopen tien jaar als hoofdtrainer. Bovendien ben ik van plan om op niet al te lange termijn mijn UEFA A te behalen, wat als assistent prima kan. Maar eerst gaan we het seizoen met Wilhelmus goed afsluiten."