Vogelgriep bij Wildopvang Delft

DELFT - Ondanks de strenge voorzorgsmaatregelen is bij Wildopvang Delft e.o. vogelgriep vastgesteld bij wilde watervogels. 

Wildopvang Delft e.o. krijgt dagelijks veel wilde dieren aangeboden die mogelijk besmet zijn. Deze dieren worden in speciale quarantaineruimtes voor vogelgriep geplaatst. Dieren met duidelijke verschijnselen gaan direct naar de dierenarts om te laten inslapen. Wildopvang Delft volgt hierbij de landelijk vastgestelde maatregelen. Ondanks alle strenge quarantaine- en hygiƫnemaatregelen die het hospitaal heeft getroffen, heeft de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) vogelgriep vastgesteld bij meerdere dieren in de opvang. Om verspreiding van het virus te voorkomen heeft de dierenarts van de opvang negen dieren laten inslapen. Hoewel door het inslapen van de zieke dieren hopelijk verder leed en besmetting is voorkomen, is het team van de Wildopvang Delft aangeslagen. Een dierenhospitaal heeft dagelijks te maken met zieke dieren, maar deze vogelgriep laat gezonde dieren binnen enkele dagen overlijden. Een situatie waar alle dieropvangcentra in het hele land dagelijks mee te maken hebben.

Tijdelijk gesloten
In overleg met het NVWA neemt Wildopvang Delft e.o. tijdelijk geen nieuwe dieren meer aan, totdat zeker is dat alle dieren veilig opgevangen en verzorgd kunnen worden. Dierenambulances brengen dieren naar collega opvangen. Particulieren wordt gevraagd telefonisch contact met het team van Wildopvang Delft op te nemen als zij een dier hebben gevonden (015-215 78 38) en dieren niet langs te brengen.