Afbeelding

Voor de jarige DELFTPAS-houders tot 12 jaar!

DELFT - Alle kinderen met een Delftpas, niet ouder dan 12 jaar, mogen in november gratis speelgoed komen uitzoeken. Wel even de Delftpas meenemen. Boekjes, puzzels, spellen, auto's, poppen, knutselspullen, et cetera.

Speelgoedbank Delft is in DELFTSTEDE aan de Phoenixstraat 66 in Delft. Openingstijden: elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en elke zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Voor meer informatie, zie www.SpeelgoedbankDelft.nl.


Dutch Design Month 

DELFT - Van 1 tot 24 december komt de Dutch Design Month voor het derde jaar naar Delft. Thema dit jaar is Unpacking The Netherlands en het is een uitgelezen kans voor designers, ontwerpers, vormgevers, grafici, architecten en anderen om aan de hand van een lezing, workshop, open studio, rondleiding, product demonstratie, talkshow, et cetera het eigen werk in het zonnetje te zetten. Kortom, tijd weer voor een beetje positieve energie en een goede reden om het jaar weer eens feestelijk af te sluiten! Wil je deelnemen, ga dan snel naar www.dutchdesignmonth.com en schrijf je in. 

Lichtjes voor Delft

DELFT - Lichtjes voor Delft is in de afgelopen jaren een kleine Delftse traditie geworden op de eerste zondag van november. Dan is er om 14.00 uur op de Markt gelegenheid voor Delftenaren om overleden geliefden te gedenken door een kaarsje aan te steken en een naam of gedachte op een groot doek te schrijven.
Deze bijeenkomst voorziet in een behoefte van veel Delftse inwoners. De eerste kaars zal worden aangestoken door Hans Rosier en Hans Breugem van Stichting Hospice en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Delft. Om 14.30 uur start een korte viering in de Nieuwe Kerk rond het thema ‘we blijven samen.’ De dienst zal worden geleid door Melchior Kerklaan, diaken van de Rooms Katholieke Sint Ursulaparochie in Delft. Bij Lichtjes voor Delft zal zo nodig rekening gehouden worden met de dan geldende coronamaatregelen.
‘Lichtjes voor Delft' wordt ondersteund door de Protestantse gemeente Delft, Stadsklooster Delft, interkerkelijk diaconaal centrum Jessehof, de Raad van Kerken Delft, Hospice & Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Delft en Inloophuis Debora.

Hans Nieuwpoort en Piet Reedijk