Online lezing Delfia Batavorum

DELFT - Historische vereniging Delfia Batavorum organiseert normaal gesproken regelmatig lezingen over historische Delftse onderwerpen. Als gevolg van de Coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk. Als alternatief houdt Delftenaar Chris Vervoort op woensdag 25 november een online lezing over de Delftse verzetsheld Kees Chardon (1919-1945).

Kees Chardon
Kees Chardon redde met diepe overtuiging en grote moed velen die tijdens de Tweede Wereldoorlog met vervolging bedreigd werden, zonder zichzelf te sparen. Een plaquette ter nagedachtenis aan Kees Chardon is zien op zijn woonhuis Spoorsingel 28. Chris Vervoort is de huidige bewoner van de Spoorsingel 28 in Delft en bijzonder geïnteresseerd in geschiedenis.

Aanmelden
Aanmelden voor deze online lezing kan via de website van Delfia Batavorum. Na inschrijving volgen per mail kort voor de lezing instructies voor deelname.

Lezing
Voorafgaand aan de lezing is er om 19.45 uur een korte technische uitleg. De lezing zelf start om 20.00 uur. Er kunnen maximaal 100 belangstellenden deelnemen aan deze lezing.

Kijk voor meer informatie op www.delfia-batavorum.nl.