'Het is belangrijk om op elkaar te letten'

DELFT - Bij Sportvereniging Concordia in Delft is onder meer Tennisschool Delftsdubbel doelwit van vandalisme en diefstal.

Benno Ouwersloot, eigenaar van tennisschool DelftsDubbel en parkbeheerder bij Concordia, heeft afgelopen keer te maken gehad met vandalisme en diefstal. Dit is niet de eerste keer, deze activiteiten vinden hier namelijk met regelmaat plaats. "Bij meerdere plekken op het sportpark worden spullen gestolen en gesloopt. Grasmaaiers en bladblazers worden gestolen en spullen worden in brand gestoken. Laatst is onze container opengebroken en is er een golfbuggy de sloot in gereden ." Dit soort situaties komen steeds vaker voor bij sportverenigingen in de regio.

Aandacht
"Het begint wel een maatschappelijk probleem te worden, dit vindt niet alleen plaats bij verenigingen maar bijvoorbeeld ook bij meerdere tuinbouwbedrijven. Daarom is het misschien wel van belang om 's nachts de deuren te sluiten en alles op slot te doen", aldus Benno. Veel ondernemers kampen op dit moment met financiƫle problemen in deze lastige periode. "Verenigingen en ondernemers moeten zeker nu, heel hard werken om het hoofd nog boven water te kunnen houden. De kosten blijven in de tussentijd maar oplopen door vernielingen en diefstal", vertelt Benno. "Daarom is het belangrijk om op elkaar te letten en laat in de avond wat vaker om je heen te kijken, vooral na de lessen bij de sportverenigingen." Naast het opzettelijk vernielen en het plegen van diefstal zijn er rondom de sportparken regelmatig groepen die hier in de nacht blijven rondhangen. "Het zou handig zijn als de politie minimaal een keer per dag een rondje rijdt langs de sportparken, er zou best wat meer aan gedaan mogen worden. Er wordt hier namelijk regelmatig overlast veroorzaakt, met als gevolg een hoop troep op de parkeerplaatsen de ochtend erna."