Wondertelefoons voor Stefanna 3

DELFT - Elsa, verzorgende van Stefanna 3, en Hellen, receptioniste van Stefanna hebben zich samen ingezet om wondertelefoons voor alle huiskamers van Stefanna 3 aan te kunnen schaffen. Elsa heeft geld opgehaald en sommige familieleden hebben ouderwetse PTT telefoons gedoneerd. Hiermee is Hellen toen aan de slag gegaan.

De oude telefoons zijn omgebouwd naar een wondertelefoon: een soort MP3-speler waarop Hellen muziek van vroeger en stemmen van familieleden heeft gezet.

Hartverwarmend
Afgelopen woensdag is de eerste wondertelefoon overhandigd aan huiskamer 'de Morgenstond'. Op deze telefoon stond muziek uit de jaren ’50 en een stembericht van familie. Ook is er op verzoek van een andere bewoner Indische muziek op gezet. De reacties waren hartverwarmend. "Mooi om te zien hoe enthousiast de bewoners reageerden!" Ook de andere huiskamers van Stefanna 3 krijgen binnenkort een wondertelefoon. Hellen en Elsa zijn ontzettend blij en trots dat dit fantastische project gelukt is en wensen alle bewoners en familie heel veel leuke muziekherinneringen van vroeger toe!

Wijziging openingstijden Bibliotheek

DEN HOORN - Per 31 augustus veranderen de openingstijden voor de Bibliotheek in Den Hoorn: maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur, dinsdag en woensdag van 11.00 uur tot 17.00 uur, donderdag gesloten, vrijdag 14.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.30 uur tot 13.00 uur. Zie www.debibliotheekdeplataan.nl voor meer info.

Verlies Royal Delft Group

DELFT - Over het eerste halfjaar van 2020 is de omzet van Royal Delft Group gedaald met 35,9 procent. Deze daling komt vooral voort uit de lagere omzet van Royal Delft, veroorzaakt door een scherpe daling van het aantal bezoekers als gevolg van de Corona-pandemie.

Henk Schouten, CEO: “Vanwege de coronapandemie heeft Royal Delft tweeënhalve maand geen bezoekers kunnen ontvangen; normaliter de drukste periode van het jaar. Daardoor halveerde de omzet van dit bedrijf. Gelukkig zijn de vastgoedactiviteiten winstgevend, mede hierdoor blijft het geconsolideerde verlies over het eerste halfjaar beperkt."

Vooruitblik
De onzekerheid die het coronavirus met zich meebrengt zorgt ervoor dat een vooruitblik voor het tweede halfjaar zeer moeilijk te geven is. Royal Delft Group zal optimaal gebruik blijven maken van de regelingen die aangeboden worden door de overheid. 8 september zal besloten worden of de museumactiviteiten overgebracht worden naar de Stichting Royal Delft Museum. Royal Delft Group spreekt geen verwachting uit voor het resultaat over geheel 2020.