Er werd deze week nog hard gewerkt aan de Delfts WOW-boot (Foto: Koos Bommelé)
Er werd deze week nog hard gewerkt aan de Delfts WOW-boot (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Ondanks alles toch een Delftse boot bij het
Varend Corso!

DELFT - Dat was even schrikken! Want, de 'geruchten' bleken waar. De middelen om een Delftse boot te bouwen waren onvoldoende en dus besloot de organisatie, met Leo Quack -de nachtburgemeester van Delft- als aanjager en voorzitter eind mei de handdoek te gooien.

Echter, op advies van het Varend Corso zelf, die voor extra fondsen contact op hadden genomen met de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, werd te elfder ure voor een doorstart gekozen. Gelukkig! "Want, zo laat Leo Quack weten, het zou toch een grote schande zijn geweest als Delft in het 'Gouden Eeuw-jaar niet met een boot op de proppen was gekomen. We hebben inderhaast een vergadering belegd en een oproep gedaan voor extra vrijwilligers. Die leverde zegge en schrijven zes kandidaten op, heel mager op een potentieel van 100.000 Delftenaren. Dat op zich is iets om je over achter je oren te krabben. Enfin, daaruit blijkt eens te meer dat vrijwilligers tot een uitstervend ras behoren. Een welgemeend chapeau aan de mensen die besloten zich wel bij ons aan te sluiten. Hoe dan ook, het was nog steeds heel kort dag om 'alles' op tijd voor elkaar te boksen. Met de beperktere middelen moest worden gekozen voor een plan B. Helaas was onze vaste arrangeur Sandra van Leeuwen al aan het werk op een andere boot. Zij had na de onheilstijding in mei niet meer verwacht dat het alsnog rond zou komen. Dat valt haar natuurlijk niet te verwijten. Gelukkig was een andere arrangeur, Karin Pasman, bereid ons uit de brand te helpen. Samen met mede-sponsor De Porceleyne Fles zetten we vaart achter het project om -tegen alle klippen op- toch een Delftwaardige boot af te kunnen leveren. Ik ben heel trots dat dit gelukt is. Blikvanger op onze boot is een bijzondere, Delfts Blauwe pop: Proud Mary, die we in bruikleen kregen van De Porceleyne Fles. Op de DelftsWow(e) boot is verder veel 'goud' gebruikt. Goud en Delftsblauw, wat ervoor zorgt dat het netvlies van de toeschouwer optimaal wordt geprikkeld! Mijn advies is: kijk reikhalzend uit naar onze boot, want ondanks alles hebben we vakwerk geleverd met z'n allen. Dat is een applausje waard voor iedereen betrokken. Met een extra buiging naar mijn 'dagcollega', die haar nek uitstak om de boel hernieuwd aan de gang te krijgen. Een ding hebben we hiervan zeker geleerd, volgend jaar zetten we de voorbereidingen eerder in gang. Dit was te zenuwslopend.."
De Delftse corsoboot 'Delfts WOW' is gerealiseerd door: Doel, Gamma Delft, De Porceleyne Fles, Gemeente Delft, SKN Bouw en De Sjees. Het team bestond uit: Twan Holtzapfel, Thijs de Jong, Simone de Jong, Martin van Meurs, Karin Pasman, Leo Quack, Herman Weyers, Danny de Quaasteniet en Johan Zantman.