Christine Strijbos is verantwoordelijk voor het hele PR-plaatje van het Corso
Christine Strijbos is verantwoordelijk voor het hele PR-plaatje van het Corso Foto:

Christine is goede PR voor het Varend Corso

WATERINGEN - Tot vorig jaar was Christine Strijbis 'slechts' verantwoordelijk voor de social media rondom het Varend Corso. Nu gaat ze over het gehele promotionele plaatje: "Het is leuk om over alles mee te kunnen denken."

Met het thema 'WOW' kregen de arrangeurs en bouwers veel meer speelruimte om met originele boten op de proppen te komen, weet Christine. "Er zullen genoeg boten meevaren die de WOW-factor uitstralen, dat weet ik zeker!"

Haalbaar
Christine is al vanaf 2015 betrokken bij het Varend Corso. "Toen zat ik al in de werkgroep PR om mijn bijdrage te leveren. Na afloop van het vorige Corso werd ik als voorzitter Public Relations gevraagd. Ik heb toen gezegd dat ik het een jaartje aan zou kijken. Of het haalbaar zou zijn, want ik heb een eigen bedrijf en een jong gezin te runnen. Het is veel werk, maar het geeft ook energie. We werken het hele jaar door aan het corso. Een week na het Varend Corso wordt er geƫvalueerd en eigenlijk beginnen we dan alweer aan de planning van de editie van volgend jaar. De PR-werkgroep focust zich op de activiteiten op het water, we hebben geen invloed op de activiteitenagenda aan wal. Wel stimuleren we gemeentes en horeca om dit op te pakken. Ik ben verantwoordelijk voor alle PR/social media & marketing: posters, folders etc. We zijn met het bestuur, zeven man sterk, ook op de koffie geweest bij de burgemeester van Schipluiden. Met het Varend Corso willen we laten zien welke mooie producten er uit het Westland komen.

Chrysanten
Christine is een tuindersdochter. "Mijn vader zat in de potchrysanten in De Lier en Maasdijk. Ik heb als bijbaantje veel uren volgemaakt met bestek steken en veiling klaar maken, totdat ik marketing leuker ging vinden. Met een compagnon heb ik een eigen bedrijf, een online communicatiebureau genaamd '100% Leiden'. We woonden aan het water en ik vond het altijd leuk om te zien, die prachtige boten die op korte afstand langs voeren. De hoogtepunten in de route dit jaar? Maassluis op vrijdag: boten kijken en de hele entourage. Op zaterdag de Dreeslaan in Naaldwijk, daar kun je de boten goed zien. Op zondag Schipluiden en de Buitenwatersloot in Delft. Daar heb ik nog in de buurt gewoond, aan de Marlotlaan, van mijn 20e tot mijn 30e. Toen trof ik een man uit het Westland, hahaha. Nee hoor, we wonen heerlijk in Wateringen. Ik kom nog regelmatig in Delft, het blijft een leuke stad voor een hapje en een drankje."