Omroeper Bruun, burgermoeder Marja van Bijsterveldt en Maarten van hoofdsponsor Trompper Optiek (Foto: Koos Bommelé)
Omroeper Bruun, burgermoeder Marja van Bijsterveldt en Maarten van hoofdsponsor Trompper Optiek (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Santa Run deel drie met stempelposten

DELFT - Hoe kan het anders; de Santa Run op de 'lopende zaken'-pagina van deze krant.

Tijdens de Delftse Donkere Dagen 2019 is de derde editie van de Santa Run eigenlijk niet meer weg te denken. Zondag 15 december start deze Funloop om 14.00 uur vanaf de Burgwal. Zo'n 750 Kerstmannen, – vrouwen en -kinderen lopen de 3 kilometer lange route die dwars door de gezellige binnenstad van Delft meandert. Enthousiast aangemoedigd door het toegestroomde publiek gaan ze op pad, al dan niet met een 'lekkere versnapering' voor onderweg.
Omdat de route werkelijk de gehele stad doorkruist, hebben we deze editie een nieuw element toegevoegd. Om de beleving van de Delftse winter iets 'aan te dikken' en de sfeer wat meer traditie mee te geven, zijn er dit jaar stempelposten langs de route. Een volle stempelkaart kan ingewisseld worden voor een leuk aanbod of een welverdiende lekkernij. Met dit gevoel van de Elfstedentocht, onder het genot van live muziek en leuke randactiviteiten, zorgen de gezamenlijke Rotary clubs van Delft ervoor dat, in samenwerking met de Delftse ondernemers, dit evenement kan worden gerealiseerd. Dit alles ten behoeve van twee geweldige Delftse Goede doelen: de Stichting Delftse Kindertuinen en de Delftse Vakantie Activiteiten.
Deelname kost 12,50 euro. Hier krijg je een Kerstpak, een baard, een muts én een hoop 'bekenden' voor. De bekendste Burgermoeder van Delft is natuurlijk ook weer van de partij om samen met de speaker-Kerstman de start 'in te luiden' met alle bellen op de Burgwal!

Afbeelding