Lijm & Cultuur, een duurzaam groen pareltje aan de Schie
Lijm & Cultuur, een duurzaam groen pareltje aan de Schie Foto:

Lijm & Cultuur: groen, vrolijk en lekker!

DELFT - Lente! De waterpoelen aan de Schie zitten weer vol met leven. Kieviten, steltlopers, vleermuizen, zwaluwen vliegen af en aan. Het is lente in de groeiende bloeiende borders. De biodiversiteit bij Lijm & Cultuur is enorm en binnenkort hebben we een nieuwe lunchkaart. Tijd om eens op bezoek te gaan.

Misschien lijkt het vanaf de weg niet zo, maar Lijm & Cultuur is een duurzaam groen pareltje aan de Schie met een fraaie stadstuin bij het restaurant, een speciaal ontworpen natte zone achter het amfitheater, prachtige borders en volop mobiele bomen. Een paradijs voor vogels, insecten, padden, egels … en een lust voor oog en oor. Maar er zijn meer duurzame zaken.
Zo hebben we een gescheiden afvoersysteem naar de Schie waarmee voorkomen wordt dat er onnodig op het riool wordt geloosd en wordt een speciaal plan van Vogelbescherming Nederland voor een vogelvriendelijke locatie tot uitvoering gebracht. Ook bij evenementen staat duurzaamheid hoog in het vaandel: we werken met statiegeld glazen, scheiden het afval en zetten de verwarming alleen aan als er gasten zijn.
Met dezelfde duurzame blik werken we in de keuken. Er wordt zo goed als niets weggegooid en we gebruiken zoveel mogelijk lokale producten van het seizoen. Begin april kan je komen genieten van de nieuwe kaart.
Nu het woud van mobiele bomen prachtig uitloopt en je in de stadstuin bij onze lunchroom Experiment ogen en oren te kort komt om alle leven te zien en te horen, is er alle reden om eens langs te komen. Van de nieuwe lunchkaart krijg je bovendien gegarandeerd
heerlijke lentekriebels.

Je bent welkom voor koffie, werk, lunch of lounge in het Experiment op alle werkdagen van 10-17 uur: www.experimentdelft.nl. Kijk voor de actuele culturele agenda op www.lijmencultuur.nl.