De Nissan Juke wordt aan het einde van het jaar afgelost
door de volgende generatie.
De Nissan Juke wordt aan het einde van het jaar afgelost door de volgende generatie. Foto:

Nissan Juke alleen nog als Acenta en N-Connecta leverbaar

WATERINGEN - De Nissan Juke wordt in minder uitvoeringen leverbaar. Normaal gesproken was de auto altijd met twee motoren leverbaar. Voortaan nog slechts met één.

De allereerste uitvoeringen van de Juke, de zogenaamde basisuitvoeringen staan niet langer op de leveringslijst in Nederland. Het gaat hierbij om de Visia en Visia Pack.


2010-introductie
De Nissan Juke werd in 2010 geïntroduceerd. Er reden toen nog niet veel compacte crossovers over de weg. De Nissan Juke had toen eigenlijk alleen geduchte concurrentie van de Renault Captur.

Het Nissan-model was hiermee dus een trendsetter, zeker door zijn opvallende en misschien opmerkelijke uiterlijk. Van deze eerste versie werden in negen jaar bijna 10.000 exemplaren verkocht.

Volgende generatie
De eerste versie van de Nissan Juke wordt nog voor de komende jaarwisseling afgelost door een geheel nieuwe generatie. In dat laatste jaar moet de Nissan Juke het dus met één motor minder doen. Niet langer zal de Juke leverbaar zijn met de 1.6 benzinemotor met 94 pk - juist de motor die onder de motorkap van de Visia en Visia Pack zat.


DIG-T 115
Onder de motorkap zit voor de rest van het jaar de DIG-T 115, verkrijgbaar met de luxere Acenta en N-Connecta pakketten. De instapprijs komt hiermee dus hoger te liggen.
Het meest voordelige model kost nu namelijk vanaf 24.640 euro, met een standaarduitrusting die bestaat uit onder andere 17-inch lichtmetaal, cruisecontrol en een geïntegreerd navigatiesysteem.
Overigens zal er bij de diverse Nissan-dealers best nog wel enkele uitvoeringen met 1.6 motor op voorraad zijn. Maar die voorraad zal niet meer worden aangevuld.


High-end technologieën
De compacte crossover van Nissan is klaar voor elk avontuur. De exclusiviteit is gelegen in de slimheid, de kracht, maar ook de sportiviteit. Met een gewaagd design kent de Nissan Juke in feite geen grenzen.

De high-end technologieën leveren topprestaties en daarmee veel rijplezier. De ruige Nissan Juke staat met de krachtigste motorisatie te wachten in de showroom van de Nissan-dealer, zoals gezegd in de uitvoeringen Acenta en N-Connecta.



Zeeuw & Zeeuw Wateringen
www.zeeuwenzeeuw.nl