ROC Mondriaan Delft is Gezonde School

DELFT - ROC Mondriaan aan de Brasserskade is de eerste Mondriaanlocatie én MBO-school in de regio Haaglanden die zich een Gezonde School mag noemen op het thema Voeding.

Met dit behaalde resultaat laat ROC Mondriaan zien dat zij voldoet aan landelijke kwaliteitscriteria. Gezonde School is onderdeel van het gemeentelijk gezondheidsbeleid in Delft. De officiële uitreiking van het Vignet Gezonde School met themacertificaat Voeding en de Gouden Kantine Schaal is maandag 4 februari tussen 8.30 uur en 9.20 uur door wethouder Karin Schrederhof, wethouder Wonen, Wmo en Sport, op de Brasserskade 1 te Delft.
ROC Mondriaan werkt al jaren hard aan de gezondheid van haar studenten volgens de Gezonde School-aanpak, samen met studenten, docenten en ondersteunend personeel. De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod. De kantine op de Brasserskade heeft met haar aanbod een Gouden Schaal verdient door een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod die centraal staan in hun gezonde schoolkantine. Het oog van studenten valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. Met deze aanpak motiveert men de studenten om voor gezonder te kiezen.