Medewerkers van Woonbron gingen op huisbezoek in de wijk Poptahof
Medewerkers van Woonbron gingen op huisbezoek in de wijk Poptahof Foto:

Onderzoek afrekening stookkosten Poptahof

DELFT - Woningcorporatie Woonbron laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de afrekening van stookkosten in Poptahof Delft.

Vorig jaar kwam Woonbron in opspraak omdat 89 van de 710 bewoners moesten nabetalen. Volgens een aantal bewoners omdat de meters en de manier van afrekening niet kloppen. De resultaten van het onderzoek moeten duidelijkheid verschaffen. Intussen gaat Woonbron samen met de betreffende bewoners aan de slag met hun energierekening. Ieder met zijn eigen rol; Woonbron treft technische maatregelen, de bewoner gaat bewuster om met zijn energieverbruik.

Dit jaar vindt de afrekening over de stookperiode 2017-2018 in Poptahof plaats. Van de 710 bewoners moeten er 112 nabetalen. Woonbron heeft een bureau ingeschakeld om te onderzoeken of de afrekening stookkosten in Poptahof op juiste wijze is uitgevoerd. Als de uitkomst hiervan is dat het anders moet, zal de corporatie de afrekening daarop aanpassen. Bewoners met een naheffing hoeven deze – in afwachting van het onderzoeksresultaat - nog niet te betalen. Voor de overige 598 bewoners wordt er wel alvast afgerekend. Zij lopen in de pas lopen met het voorschot stookkosten of krijgen zelfs geld terug. De bewoners met een naheffing krijgen voor de zomer een definitieve afrekening. Huurders die vorig jaar moesten nabetalen, zijn in januari bezocht. Tijdens het huisbezoek gaf Woonbron advies en (inrichting)tips om energiezuiniger te wonen. Daarnaast is uitleg gegeven dat continu ventileren belangrijk is. Een droge woning is sneller verwarmd. Veel radiatorknoppen draaiden niet goed. Om dit op te lossen, moeten huurders een melding maken. De actie werd door bewoners en Woonbron als zeer nuttig ervaren. Huurders die een voorlopige naheffing hebben gekregen, kunnen ook een huisbezoek aanvragen.