Afbeelding
Foto:

Sprookjes en spookverhalen

Vorig jaar trok de Museumnacht nieuwe stijl, Night at the Museum for kids, maar liefst 6000 bezoekers. Gaat dat tijdens editie twee, zaterdag 27 oktober weer lukken? We vragen het Nina Voets, projectleider Museumnacht Delft.

"Ik weet het zeker. We hebben in ieder geval een bomvol programma. Dit jaar is als thema voor 'Fairytales & Ghost Stories' gekozen. De activiteiten zullen zich voornamelijk rond het festivalhart, het Agathaplein, afspelen. Iets meer gecentreerd, dus goed aan te lopen voor gezinnen met kinderen. Naast het reguliere, bijzondere aanbod in Museum Prinsenhof en het Prinsenkwartier kan men naar de satellietlocaties Het Steen, Madame de Berry en Museum Paul Tétar van Elven. Vooral bij de laatste locatie is het altijd druk, daar moet je vroeg bij zijn. Die pakten vorig jaar groot uit met een geslaagde re-enactment van historische figuren."

Groot Delft
"We mikken op 'groot Delft', dus ook op bezoekers uit Den Hoorn, Schipluiden, Nootdorp, Ypenburg en Pijnacker. Er staan voor de kinderen veel 'doe-dingen' (workshops) op het programma. We zetten in op een cultureel en spannend avondje uit voor het hele gezin. In de Waalse kerk zal een ruimte door een kunstenaar onder handen genomen worden, waarbij kinderen mogen assisteren. Het is een laagdrempelig evenement, maar het gaat natuurlijk wel om de kunst. In 2017 was het gratis, maar dit keer vragen we een kleine vergoeding van 2,50 euro. We hopen voornamelijk op veel aanloop van kinderen die normaal niet zo gauw met kunst in aanraking komen. De Night at the Museum for kids begint om 16.00 uur en is om 22.00 uur afgelopen."