Foto: Koos Bommelé

Duurzaam OWee viert nieuw
schooljaar met heel Delft

De OntvangstWeek wordt ieder jaar georganiseerd vlak voor aanvang van het nieuwe schooljaar, om alle kersverse studenten welkom te heten. Maar niet alleen de studenten worden uitgenodigd om feest te komen vieren, ook u bent van harte welkom!

De OWee, dit jaar van zondag 19 tot donderdag 23 augustus, gaat naar schatting zo'n 3500 tot 4000 kersverse studenten trekken. "In die paar dagen leren ze alles over het studentenleven, de onderwijsinstellingen en over de stad Delft", zegt Amber, een van de organisatoren van de OWee.

Openbaar
Om de stadsbewoners ook bij de OWee te betrekken, worden er drie openbare evenementen georganiseerd, zoals het openingsfeest op zondagmiddag. "Voorgaande jaren werd dat op de Markt gehouden, maar we groeiden uit ons jasje", vertelt Amber. "Vorig jaar was het zo druk dat inwoners van Delft niet meer naar binnen konden, en dat is jammer. Het evenement is daarom verplaatst naar de naar de parkeerplaats van de TU-campus. Daar hebben we zoveel plek, dat we heel Delft willen uitnodigen om te komen! Er komen leuke Delftse bandjes, maar ook wat grotere artiesten zoals rapper Donnie en Mr. Polska." Het openingsfeest vindt plaats op zondag 19 augustus, om 19.00 uur.

Duurzame Donderdag
Naast het openingsfeest zijn de stadsbewoners ook uitgenodigd voor de openluchtbioscoop op dinsdag 21 augustus om 21.15 op de Markt en voor Duurzame Donderdag, een nieuw toegevoegd aspect van de OWee op de Campus van de TU Delft. Amber: "Er is een markt waar op een ludieke wijze, zoals spelletjes of een quiz, informatie wordt gegeven over duurzame initiatieven. We gaan bovendien proberen het wereldrecord veganistisch kebab neer te zetten. We willen daarmee laten zien dat veganistisch eten helemaal niet ingewikkeld is, en bovendien heel lekker."

Verdere info
Meer informatie over de OWee, het openbare programma en toegangskaartjes voor het openingsfeest is te vinden op www.owee.nl.