Afbeelding
Foto:

Inge Broos en Hanjo van Laar

Leuk jullie te ontmoeten. Waar komen jullie vandaan?
We wonen in Rhenen, dus komen uit de Utrechtse provincie.

Waarom bezoeken jullie Delft en hoe lang zijn jullie hier?
Mijn broer is op vakantie en zo zitten we dit weekend hier in zijn huis. We zijn vrijdag aangekomen en gaan maandag weer naar huis. We vinden Delft een heel gezellige stad. Een soort Utrecht in het klein.

Wat vinden jullie de mooiste plek in Delft?
We vinden de Beestenmarkt erg sfeervol en gezellig. Maar heel Delft met al die mooie grachtjes spreekt ons enorm aan. We vinden wel dat het winkelaanbod vrij magertjes is.

Wat hebben jullie tot nu toe in Delft gedaan?
We hebben de Nieuwe Kerk bezocht, inkopen gedaan en heerlijk geluncht op de Beestenmarkt. Gisteren zijn we naar Schipluiden gefietst en hebben dus de mooie achtertuin van Delft gezien. Midden-Delfland is prachtig.

Wat gaan jullie verder nog doen tijdens het verblijf hier in Delft?
We maken vooral fietstochtjes. Net als in Midden-Delfland is het hier in de Delftse Hout ook prachtig. We zijn op zoek naar Café du Midi, want daar gaan we morgenavond eten. Dan weten we in elk geval al waar het ligt en hoeven we morgen niet te zoeken.

Wat hebben jullie mooie fietsen.
Het zijn geweldige fietsen van het merk QWIC. De frames zijn zo ontworpen dat je groot of klein op dezelfde fiets kunt fietsen. Heel bijzonder. En wat ook wel grappig is. Het kantoor zit in Amsterdam, maar de bedenkers van de fietsen en ook het merk, dat waren ……juist ja, Delftse studenten.