Afbeelding
Foto:

Dwan Champion-White en Gary Champion

Leuk jullie te ontmoeten. Waar komen jullie vandaan?
Wij komen uit Engeland, uit het stadje Ramsgate. Het is een kustplaatsje dat als je bij Calais in Frankrijk staat bijna kunt zien liggen.

Waarom bezoeken jullie Delft?
We houden van cultuur én poffertjes. We willen wat anders dan de standaard vakanties naar Frankrijk en Spanje. Gary: Ik ben leraar en ga eens in de zoveel tijd met de scholieren een week naar Nederland. We verblijven dan in Maastricht en bezoeken vanuit die stad verschillende plekken in Nederland. Zo heb ik Delft leren kennen en ben ik verslaafd geraakt aan die heerlijke poffertjes die jullie hebben.

Wat valt jullie hier op?
We willen graag wat Nederlandse woorden leren. Maar in dit land spreekt iedereen zo goed Engels, dat we de kans niet krijgen. Iedereen begint gelijk in het Engels tegen ons te praten.

Hoe lang zijn jullie hier?
We zijn hier net een paar dagen en overnachten in een tent op camping Delftse Hout. We hebben nog ruim twee weken te gaan. We gaan de komende dagen veel naar Delft en willen zo de stad beter leren kennen.

Wat vinden jullie de mooiste plek in Delft?
Dat vinden we nu nog moeilijk te zeggen. De lekkerste plek is waar ze poffertjes hebben. Ook hier op de Markt is het mooi. We willen nog graag de oude kerken bezoeken. Misschien moet je deze vraag over twee weken nog eens aan ons stellen.

Wat gaan jullie verder nog doen tijdens de vakantie hier in Nederland?
We gaan vooral Delft ontdekken, maar misschien ook nog naar Den Haag of andere steden in Nederland.