Afbeelding
Foto:

Mar, José, Piet en Yvonne

Leuk jullie te ontmoeten. Waar komen jullie vandaan?
Wij zijn geboren in vier verschillende plekken in Nederland en wonen in Lekkerkerk en Brielle. We zitten in die klomp omdat we eigenlijk een beetje melig zijn. Het is hartstikke leuk hier.

Waar kennen jullie elkaar van?
De mannen zijn oud collega's en bevriend geraakt. Die hebben bij het Rotterdam International Safety Center (RISC) gewerkt. Dat is een opleidings- en trainingscentrum voor brandweerkorpsen. Mar en Piet hebben voor Smit International over heel de wereld scheepsbranden geblust. De meiden konden het ook goed vinden en zo zijn we met ons vieren vrienden voor het leven geworden.

Waarom bezoeken jullie Delft en wat vinden jullie de mooiste plek in Delft?
De mooiste plek gaan we vandaag ontdekken. Vraag het ons aan het eind van de dag nog eens. We zijn hier al eerder geweest en vinden Delft gewoon een erg leuk en gezellig stadje. We hebben hier toen zelfs een Delfts Blauw pillendoosje gekocht, dat we nog steeds hebben.

Hoe lang zijn jullie hier?
Eigenlijk maar één dag. We zijn goede vrienden die lekker een dagje uit zijn. Dat doen we regelmatig. Soms blijven we dan ook ergens slapen, maar vandaag niet. We hebben ook geen vakantie. Maandag gaan we gewoon weer aan het werk.

Wat gaan jullie verder nog doen tijdens het verblijf hier in Delft?
Vandaag gaan we lekker 'rondbanjeren' in Delft. Lekker slenteren van terras naar terras. Af en toe ergens een glaasje wijn drinken en lekker lunchen. Vanavond willen we ergens in Delft lekker tapas gaan eten en we staan open voor tips.