Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

De Delftse Hout: een oase van rust vlak buiten het centrum

Delft heeft natuurlijk een prachtige historische binnenstad, waar je op pleinen zoals de Markt, de Beestenmarkt en het Doelenplein heerlijk kunt genieten en waar een dagje shoppen zeker geen straf is. Maar ook in het buitengebied is het goed toeven.

Zo vinden we aan de noordzijde van het centrum recreatiegebied de Delftse Hout. In dit natuurgebied, met als centrum de grote recreatieplas kunt u buiten de drukte van de binnenstad even heerlijk tot rust komen. Denk bijvoorbeeld aan een 'rondje om de plas', een wandelroute door de natuurlijke omgeving of aan een fietstocht door dit gebied.
Ook voor de inwendige mens is hier genoeg te beleven. Zo kunt u bij Het Rieten Dak, aan de Middelweg 3, in de sfeervolle ambiance bij deze afgeknotte molen die van een rieten dak is voorzien, altijd terecht voor een versnapering en iets lekkers om te eten.
Even verderop, aan het Zavelpad 3, vinden we Knus. In Villa Kakelbont-achtige setting aan de rand van de grote recreatieplas, kunt u niet alleen terecht voor een hapje en een drankje, maar u kunt er ook terecht om roeiboten of waterfietsen te huren.
Aan de andere kant van de plas, op Korftlaan 3a, ligt Stadsboerderij BuytenDelft. Naast partycentrum De Schaapskooi vinden we een waterspeeltuin en de kinderboerderij, waar plezier voor de kleintjes gegarandeerd is. Bovendien is er ook een horecagedeelte, waar u terecht kunt voor voornamelijk biologische producten.
Ook Hoeve Biesland aan de Bieslandseweg 1 is het brengen van een bezoekje zeker waard. Deze biologisch-dynamische boerderij is bij uitstek de plek waar natuur, mens en dier samenkomen. U bent hier altijd van harte welkom en als u er dan toch bent, kunt u de weilandwinkel, waar de groenten en het vlees die op de boerderij zijn vervaardigd worden verkocht, natuurlijk niet overslaan.
Even verderop, aan de Noordeindseweg 70, ligt Café du Midi. Hier waant u zich, gelegen op Buitengoed De Uylenburg in Franse sferen. In dit sfeervolle restaurant met riant terras kunt u terecht voor ontbijt, lunch, borrel of gewoon een drankje.