Hen van der laar hoopt op een mooie opbrengst. (Foto: EvE)
Hen van der laar hoopt op een mooie opbrengst. (Foto: EvE) Foto:

'Duit voor een Schuit is inmiddels de grootste sponsor'

De collecterende scouts met de narrenkappen zijn niet meer weg te denken uit het Varend Corso. "Het is dan ook nog hard nodig", aldus Hen van de Laar, die samen met André Zwinkels 'Duit voor een Schuit' organiseert.

"Natuurlijk gaat het er om om zoveel mogelijk geld op te halen", geeft Van de Laar toe. "Zonder deze actie zou het niet meer mogelijk zijn om het Corso te laten varen. Inmiddels is Duit voor een Schuit uitgegroeid tot de grootste 'sponsor' van het varend Corso. Tot nu toe is de opbrengst ieder jaar nog gegroeid. In het eerste jaar was de opbrengst rond 22.000 euro. In 2016 werd het recordbedrag van maar liefst 46.000 euro opgehaald. Dit jaar hopen we door de grens van 50.000 euro te gaan." Dat laatste is volgens Van de Laar in hoge mate afhankelijk van het weer: "Een paar uur regen op zaterdag heeft direct invloed op onze opbrengst." Toch is het geld niet de enige opbrengst, vindt de Lierenaar: "Ik zie het geld dat we ophalen vooral als graadmeter voor de waardering die we als evenement van het publiek krijgen. Het is immers een vrije gift."

Narrenkappen en polo's
Ook dit jaar zullen scouts uit Naaldwijk weer optreden als collectant. "We hebben drie boten op het water, waarmee we vooral de mensen willen bereiken op plekken waar onze lopers niet komen. Zoals privétuinen aan het water. Daarnaast is er een team dat op de kant collecteert. Net zoals voorgaande jaren zijn ze te herkennen aan hun narrenkappen. Maar dit jaar hebben we ze ook in een mooie rode polo met het 'Duit voor een Schuit' logo gestoken, voor optimale herkenbaarheid. Steek dus, als je het Varend Corso een warm hart toedraagt, wat kleingeld in je zak voor als onze jongens en meisjes langs komen." Van de Laar pauzeert even. "Groot geld mag natuurlijk ook!", lacht hij dan.