De kades aan de Buitenwatersloot in Delft werden vorig jaar weer goed bezocht.
De kades aan de Buitenwatersloot in Delft werden vorig jaar weer goed bezocht. Foto:

Buitenwatersloot:
buitengewoon gezellig

De Buitenwatersloot was vorig jaar tot ieders genoegen weer terug op de route van het Varend Corso. Het werd een ouderwets geweldig feestje voor publiek op de kades en de boten die voorbij voeren.

Ook dit jaar pakken bewoners hier uit. Dat begint om 10.00 uur met de grote opening door de hele buurt met het Buitenwaterslootlied op de brug. Vanaf dat moment zijn er tal van activiteiten: kleedjesmarkt, bootjes timmeren bij de oude slagerij, 'versier een bloem' bij An en Co Floristiek, demonstratie modelboten, megaspellen bij De Bolk, diverse kinderspelen en een springkussen voor de kinderen. Die kunnen zich ook laten schminken.
Bovendien is er nog de tentoonstelling 'Spoorzone en Buitenwatersloot', te bewonderen in Het Parkethuis. Er zijn Noorse wafels, pannenkoeken, koffie en thee bij Poot en Schotel. Van 11.00 uur tot 13.00 uur: rondvaart boten en vanaf 13.45 uur is dan de doortocht van het Varend Corso.
Vanaf 15.30 uur tenslotte een optreden van een singer-songwriter en de Meet& Greet borrel bij de oude slagerij. Er zijn diverse terrassen met eten, drinken en muziek, zoals bij De Bolk, De Tobbe, Juffrouw Josje en De Kokkerie.
Eén ding is zeker: dat wordt weer genieten.