Richard en Deesie van den Berg geven elkaar  het ja-woord. Rechts trouwambtenaar Bruun van der Steuijt.
Richard en Deesie van den Berg geven elkaar het ja-woord. Rechts trouwambtenaar Bruun van der Steuijt. Foto:

'Het kon niet mooier'

Het Varend Corso in Delft is altijd bijzonder, maar kreeg vorig jaar nog een extra glansrijk en liefdevol tintje. Tijdens het evenement stapten Richard en Deessie van den Berg (beide 45 jaar) hier letterlijk en figuurlijk met elkaar in het huwelijksbootje.

Dat was, bekent Richard, geen lang gekoesterde wens. "We wilden al een tijdje trouwen. Door omstandigheden hadden we bruiloft echter steeds uitgesteld." Toen lazen ze dat de organisatie van het Varend Corso stellen zocht die tijdens het Varend Corso wilden trouwen. "Heel toevallig kwamen we hier achter. Maar het leek ons leuk om op een heel andere manier te trouwen." Dus meldden ze zich aan. Tot hun eigen verbazing werden ze verkozen tot één van de drie stellen die tijdens het Varend Corso elkaar het ja-woord mocht geven.

Mooie dag
"Trouwen tijdens het Varend Corso is ons supergoed bevallen. We kijken nog steeds terug op een verschrikkelijk mooie dag. Die entourage op de Hooikade in Delft was geweldig. Tijdens de huwelijks voltrekking voeren al die prachtige boten voorbij. We waren omringd door veel familie, vrienden en bekenden. Het was een groot feest en ik was blij dat wij het stel waren dat op de zondagmiddag in Delft mocht trouwen. Het kon niet mooier. We zijn allebei absoluut geen types die graag in het middelpunt staan. Maar voor deze ene keer was het wel leuk."
Bekende Delftenaar Bruun van der Steuijt trouwde het stel. "We hadden geen betere trouwambtenaar kunnen treffen. Hij ging er helemaal in op. Een hele fijne man, waar we al vanaf de eerste minuut een goede klik mee hadden."
Na de voltrekking stapten Richard en Deesie als man en vrouw aan boord van een speciale boot en vaarden ze mee tot het eindpunt. Het huwelijksfeest organiseerden ze enkele weken later.
Ook dit jaar zijn ze van de partij tijdens het Varend Corso. "We komen weer naar Delft. Het is precies een jaar na ons huwelijk. We kijken ernaar uit om op deze plek weer herinneringen op te halen aan die geweldige dag."