Jigme Nagyal bij Banyan Yoga
Jigme Nagyal bij Banyan Yoga Foto:

Banyan Yoga voor innerlijke én uiterlijke schoonheid!

"Yoga is een cadeautje aan jezelf", vindt Cassandra, eigenaresse van yoga-studio Banyan yoga. "Yoga geeft rust. Het helpt je beter te ontspannen. Door een combinatie van beweging en ademhaling word je je bewuster van jezelf en je krijgt meer energie en vitaliteit."
Diversiteit is het toverwoord bij Banyan yoga. Er worden verschillende lessen aangeboden, zoals Ashtanga-, Hatha-, Vinyasa en Yin yoga, maar ook Pilates. Variatie in stijlen, maar ook in fysieke inspanning: lessen met licht fysieke inspanning, lessen met redelijke fysieke intensiteit en pittige lessen waar je flink staat gaat zweten! Ook het publiek is heel verschillend. "We hebben een gemêleerd publiek. Beginners en gevorderden, jong en oud, van over de hele wereld. Vandaar dat er in het Engels les gegeven wordt. De docenten die bij Banyan yoga lesgeven komen ook uit alle windrichtingen."
Er is plek voor iedereen. Banyan yoga is heeft ook Young Adult yoga op de agenda: yogalessen voor jongeren van 13 t/m 17 jaar. De lessen zijn hetzelfde als die voor volwassenen, maar in deze les zijn ze gezellig als jongeren onder elkaar.
Een paar keer per jaar heeft Banyan yoga een bijzondere, prominente docent te gast: de Tibetaans Boeddhistische Lama Jigmé Namgyal. "Een expert in 'mind-science', de wetenschap van de geest. Vrijdag 16 november geeft hij een begeleide meditatieles van 19.00 – 20.30 uur. Iedereen is welkom, ongeacht religie of achtergrond. Yoga gaat niet alleen over jezelf, ook over verbinding met de wereld." Cassandra brengt dat in de praktijk met haar Banyan Foundation. Met de opbrengst van de workshops ondersteunen wij een traditioneel medisch instituut in Tibet en een school en waterpomp in Malawi. De opbrengst van de lezingen en lessen van Lama Jigmé Namgyal gaat naar de Phuntsok Namgyal Ling Foundation. Kijk, dát is schoonheid van binnen!