Erwin Wiersinga bespeelt het Maarschalkerweerd-orgel in de Maria van Jessekerk
Erwin Wiersinga bespeelt het Maarschalkerweerd-orgel in de Maria van Jessekerk Foto: unknown

Concert gastorganist Erwin Wiersinga

DELFT - Op zondagmiddag 11 november komt er een vooraanstaande organist naar de Maria van Jessekerk. Gastorganist Erwin Wiersinga uit Groningen zal dan een orgelconcert verzorgen. Wiersinga studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen waar hij zijn diploma uitvoerend musicus voor orgel met onderscheiding behaalde. Vervolgens studeerde hij in het buitenland bij Harald Vogel, Marie Claire Alain en Guy Bovet.

In 2014 werd hij benoemd tot titulair organist van het fameuze Arp Schnitger orgel van de Martinikerk te Groningen. Ook is hij zowel orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn, als aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.
Hij is een veel gevraagd concertorganist en verzorgt concerten in Nederland, Europa en ver daar buiten zoals Korea, Japan en de USA. Ook treedt hij regelmatig op met verschillende orkesten w.o. het Concertgebouworkest. Van zijn spel zijn vele cd's opgenomen.
Voor het concert in Delft heeft hij een Frans georiënteerd programma samengesteld. Hij begint met werken van twee Nederlandse componisten, Andriessen en Kint, die zeer beïnvloed zijn door de Franse muziek. Na een werk van de Belg Joseph Jongen zal hij een werk spelen van de wat minder bekende Franse componist Jean Batiste Robin. Vervolgens laat hij werken horen van bekende Franse componisten zoals Franck, Ravel, Alain en Vierne. Een veelzijdig programma dat heel goed zal klinken op het Maarschalkerweerd-orgel van de kerk. Zijn verrichtingen achter de speeltafel zijn te volgen op een groot beeldscherm.
Na afloop is het mogelijk hem te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee in de Jozefzaal.

Kijk voor het volledige programma: www.veenswijkorgel.nl
Maria van Jessekerk, Burgwal 20 te Delft. Aanvang:15.00 uur.
Toegang vrij, wel collecte.