Wethouder van verkeer: DOE iets aan Abtswoude!

Zou de Delftse verkeerswethouder Huijsmans de brieven over Abtswoude gelezen hebben die in de zomervakantie in Delft Zondag stonden? En zou de wethouder zelf eens zijn gaan kijken hoe verkeersonveilig de plaatsing van het 60-km bord is? Vanuit Delft bekeken staat dat net na de kruising met het druk befietste Sint Maartensrechtpad. Verplaatsing van het bord zal geen drie ton kosten, zoals de beoogde verkeersveiligheidsmaatregelen voor de Voorhofdreef, maar het zal wel flink bijdragen aan de verkeersveiligheid.

En wat denken de wethouder en haar ambtenaren eigenlijk van het sluipverkeer op Abtswoude? Dat is de afgelopen jaren hand over hand toegenomen en zeker op Delfts grondgebied is dat verkeersonveilig. Hoe vaak fietsen kinderen daar juist in de spitsuren? En hoe smal is Abtswoude? En vinden we dat nou verkeersveilig? Of moeten daar soms eerst ernstige ongelukken plaatsvinden. Persoonlijk vind ik het een schande dat de verantwoordelijke politiek daar niets aan doet.

Jaren geleden werd met veel tamtam gesuggereerd dat met de A4 door Midden-Delfland het sluipverkeer op Abtswoude en de Harreweg zou afnemen. Een inmiddels overjarige en vooral defecte poller bij Schiedam is het enige middel dat vandaag de dag wordt ingezet tegen het sluipverkeer. Maar het doordeweekse sluipverkeer is terug. En de gemiddelde auto is bovendien breder en gevaarlijker voor de fietser. Zeker nu die A4 er is, heeft Delft voor de volle 100 procent de morele plicht te zorgen voor een echt effectieve afsluiting voor niet-bestemmingsverkeer van deze door veel fietsers gebruikte verbinding. Terwijl dat met traject-controle-elektronica zeer eenvoudig lijkt te doen. Dus wethouder, ga maar eens kijken en doe iets aan Abtswoude!

F.M. Boon, Delft