Cursus Genealogie voor beginners

De Nederlandse Genealogische Vereniging afdeling Delfland organiseert in samenwerking met het Stadsarchief Delft een cursus "Genealogie voor beginners" op vier woensdagmiddagen in oktober/november 2018. De cursus wordt gehouden in de cursuszaal van Stadsarchief Delft, Gantel 21, 2635 DP Den Hoorn op 3, 17, 31 oktober en 7 november van 14.00 uur tot 16.30 uur en staat onder leiding van de heer Ron van Rooijen. De deelnamebijdrage voor deze cursus is 30,00 euro per persoon, inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. Minimum aantal deelnemers is acht, maximum aantal is veertien. Deelnemers wordt geadviseerd een eigen laptop of tablet mee te nemen voor het uitvoeren van de praktische opdrachten m.b.v. internet via de wifi van de studiezaal. Voor aanmeldingen en meer informatie kunt u mailen naar ngv.delfland@gmail.com.

Telefooncirkel Humanitas

Op 3 september a.s. gaat de Telefooncirkel Delft van Humanitas definitief van start. Op de informatiebijeenkomst van 31 juli toonden voldoende belangstellenden daarvoor interesse. Ook andere nieuwe deelnemers en vrijwilligers kunnen zich aansluiten. Een telefooncirkel is een vaste groep van maximaal tien alleenwonende deelnemers die elkaar elke ochtend even belt. Dat geeft een veilig gevoel en biedt sociaal contact. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Mieke Timmerman tel.nr. 06-23012529 of mail naar mieketimmerman@humanitasdelft.nl.

Warenmarkt
verplaatst

Op de donderdagen 6 en 20 september 2018 is de warenmarkt verplaatst naar de Burgwal, Brabantse Turfmarkt en Molslaan. Deze verplaatsing is er omdat op de Markt de Taptoe en Kermis zijn. Bijna alle ondernemers zullen aanwezig zijn.

Voorheen werd de markt verzet naar de Paardenmarkt, maar die plek werd bijna niet gevonden door het winkelende publiek. Deze plek is veel sfeervoller en doet dan ook recht aan de warenmarkt. De Stichting Marktpromotie Delft, die sinds 1 januari 2016 de markt organiseert, heeft zich voor deze locatie ingespannen.Nu de warenmarkt in het centrum van Delft kan staan, is gekozen voor een goede samenwerking met de ondernemers van de Burgwal, Brabantse Turfmarkt en Molslaan. Dat houdt in dat op plaatsen waar normaal gesproken op donderdag terrassen staan, nu verkoopwagens geplaatst worden. Daardoor kunnen de terrassen woensdagavond blijven staan en kunnen deze donderdagavond sneller teruggezet worden.