AVG informatie-

bijeenkomst

Dinsdag 26 April organiseert Delft Business Plaza een bijeenkomst waarop uitleg gegeven wordt over de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming – AVG. Delft Business Plaza biedt lokale ondernemers uit Delft, Delfgauw, Schipluiden en Den Hoorn een platform voor lokaal nieuws, vraag en aanbod, aanbiedingen en bijeenkomsten De bijeenkomst over de AVG is bedoeld voor zowel Members als niet-Members. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden via info@delftbusinessplaza.nl. Delft Business Plaza – Zaken doen met uw buurman!

Delft op TV

Donderdag 26 april komt Delft op tv. In het programma Van de Kaart van Omroep West trekt presentatrice Jet Sol een lijn op de kaart van de regio. Ze moet in een rechte lijn van A naar B zien te komen. Jet gaat op pad; Ze gaat daarbij door huizen, bedrijven, over de schutting en door het water. Bij het eindpunt wacht een warm welkom. Op 26 april is de uitzending van de lijn dwars door Delft. Jet ging onder andere door De Woondiversiteit en het politiebureau van Delft. De lijn start aan de Westlandse weg en eindigt bij eetcafé Onder de Pannen in Wijkcentrum de Parel.

Opening eerste wormenhotel

De bewoners van de Maerten Trompstraat, de Stichting Buurtcompost en de Botanische Tuin hadden vrijdag een primeur: de opening van het eerste wormenhotel in Delft. Het wormenhotel dient als deponeerplek voor het GFT-afval van de buurtbewoners. Een wormenhotel is een speciale kast op straat die stadsbewoners helpt om gezamenlijk, snel en makkelijk hun groente- fruit en tuinafval te verwerken tot compost. De wormen zetten het GFT-afval om in gezonde en vruchtbare compost dat de buurtbewoners vervolgens gebruiken als voeding voor de (gevel)tuinen en planten. De Gemeente Delft faciliteert dit burgerinitiatief. Op deze manier dragen de bewoners bij aan het sluiten van de groene kringloop in de buurt en de transitie naar een circulaire economie. Bewoners van Delft die geïnteresseerd zijn en ook graag mee willen doen met buurtcomposteren kunnen zich aanmelden via buurtcompost.nl/delft.

Cursus
moestuinieren

IVN-vrijwilligers en beroepskrachten hebben samen een cursus Moestuinieren ontwikkeld. Ook in Delft gaat deze cursus voor de beginnende moestuinder draaien! De cursus wordt aangeboden door IVN afdeling Delft, in samenwerking met BuitenLeeft. Samen met Margriet Knopse en Frans de Vries van BuitenLeeft organiseren we de cursus in Delft in de kas van BuitenLeeft aan de Middenweg. Schrijf je nu in, want er zijn maar 15 plaatsen beschikbaar. Op dinsdagavond 24 april, 19:00 uur start de cursus. Kijk op onze website: IVN Delft bij 'activiteiten' en meld je digitaal aan.