Marja van Bijsterveldt werd in 2016 burgemeester van Delft, verhuisde in 2017 naar Delft en sluit dit kalendaar jaar af als Bekendste Delftenaar 2017.
Marja van Bijsterveldt werd in 2016 burgemeester van Delft, verhuisde in 2017 naar Delft en sluit dit kalendaar jaar af als Bekendste Delftenaar 2017. Foto:

Marja van Bijsterveldt: de Bekendste Delftenaar 2017

DELFT - Burgemeester van Marja van Bijsterveldt is door lezers van deze krant verkozen tot Bekendste Delftenaar 2017.

Daarmee kwam de verwachting van velen uit. Vorig jaar, toen ze in Delft nog maar kort op de rode pluche zat, kwam ze in de Top 100 van Bekende Delftenaren al vanuit het niets op plek 13, waarmee ze misschien wel de hoogste nieuwe binnenkomer was. Afgelopen jaar verhuisde de populaire burgemeester van Schipluiden naar Delft en was ze veelvuldig in de stad te zien. Haar betrokkenheid, enthousiasme en tomeloze inzet voor Delft vallen bij Delftenaren goed in de smaak. Ze sprak recent in Delft op Zondag nog de wens uit dat niet zij, maar een betrokken burger of vrijwilliger dè bekendste zou worden, maar dat kon niet voorkomen dat ze uiteindelijk zelf de meeste stemmen kreeg.
De Top 10 bleef verder in tact. Hier prijken weer de namen van de mannen en vrouwen die we al jaren zien. Opvallend is wel dat Delft Marketing-directeur Evelien van der Kruit van plek 78 naar naar de twaalfde plek stijgt. Ook PvdA-raadslid Abdel Maanaoui stijgt flink: van plek 37 naar plek 16.

Nieuwe namen
Zoals elk jaar komen weer enkele nieuwe namen tegen. Zoals van oude bekende en voormalige Bekendste Delftenaar Rik Grashoff, het enige Delftse Tweede Kamerlid, die terugkeert in de lijst en wel op plek 86. Ook nieuw, maar dan op plek 72: Lieke van Rossum, fractievoorzitter van SP. De hoogste nieuwe binnenkomer is echter een dj en zanger die door het leven gaat als 'Bartje Biertje', op plek 69. Afgelopen jaar bracht hij enkele nummers uit met videoclips waarin Delft centraal staat. Ook nieuw in de lijst: schrijver Mike Bodde op 75, Petra Weijers van Koorschool Delft op 87, ondernemer Judith Nieuwpoort op 90, darter Veerle Hamelink op 94, predikant Arnold Voormans op 95, ondernemer Wendy van Pamelen op 96 en vrijwilliger Bianca Bodde (100). Verder op de lijst weer vele namen van Delftenaren die we hier al jaren zien, waaronder veel politici, muzikanten, ondernemers, fotografen en schrijvers. Delft op Zondag bedankt alle lezers die de moeite namen hun stem uit te brengen. En voor iedereen natuurlijk alvast een fantastisch nieuwjaar.