Afbeelding
Foto:

Emil Alders, 24

- Wat ben je momenteel hier aan de Ezelsveldlaan aan het doen?
"
Ik kom net uit de Jumbo. Ik heb daar even wat boodschappen gehaald en ga nu naar mijn huis om even wat te ontspannen. Later komen er nog wat vrienden langs."

- Heb je verder nog iets gedaan vandaag?
"Vanochtend niet heel veel, want ik ben een beetje ziek. Toen ging ik om twaalf uur werken. Ik werk bij La Cubanita hier achter bij de Beestenmarkt. Daar ben ik één van de koks en ik heb daar vandaag al het voorbereidende werk gedaan. Omdat ik niet zo lekker ben kon ik eerder naar huis."

- Vervelend voor je. Heb je wel kunnen genieten van de kerstdagen?
"
De 24e was mijn moeder jarig en de 25e hebben we Kerstmis gevierd. Op tweede kerstdag heb ik nog met collega's gegeten, erg gezellig allemaal. Het was overigens pas de tweede keer dat ik Kerst in Nederland heb gevierd."

- Hoe dat zo?
"Mijn moeder is Deense en voorheen vierden we het altijd met familie in Denemarken. Daar zijn de kersttradities heel anders. We zingen Deense kerstliedjes en dansen hand-in-hand om de kerstboom. Echt waar. Hier in Nederland vieren we het dan precies zo alleen dan zonder mijn familie uit Denemarken."

- Wat is voor jou het nieuws van de afgelopen week?
"De ontwikkelingen bij Ajax. Marcel Keizer werd ontslagen samen met Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman. En nu hebben ze alweer een nieuwe trainer. Erik ten Hag van FC Utrecht. Ik weet niet wat ik daar van moet vinden. Of hij nou de aangewezen persoon is voor Ajax? Dat zullen we nog maar moeten zien."