'Een tip van de sluier'. (foto: Merlijn Doomernik)
'Een tip van de sluier'. (foto: Merlijn Doomernik) Foto: Merlijn Doomernik

Eerbetoon aan Lennaert Nijgh

Vijftien jaar na de dood van Lennaert Nijgh is het tijd voor een bijzonder eerbetoon aan deze fantastische tekstschrijver. 'Een tip van de sluier' is op vrijdag 5 januari om 20.15 uur te zien in de Rijswijkse Schouwburg.

Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President. Het zijn allemaal nummers die in ons collectieve geheugen staan gegrift en zijn geschreven door een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh.

Uniek theaterconcert
Vijftien jaar na zijn dood wordt deze fantastische tekstschrijver herdacht met een groots eerbetoon. 'Een tip van de sluier' is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen. Maar ook enkele nieuwe songs, want in het Letterkundig museum zijn onbekende teksten ontdekt die door verschillende componisten waaronder Frank Boeijen en Han Kooreneef van muziek zijn voorzien. De voorstelling geeft daarnaast een bijzondere kijk in het leven van Lennaert Nijgh, want wat dreef hem? Wie was die schrijver achter de hits van onder anderen Boudewijn de Groot en Rob de Nijs?
'Een tip van de sluier' met: The Voice of Holland 2014 -finalist én de nieuwe chansonnier: Sjors van der Panne, Jim de Groot (The Passion), Edison Award winnaar Izaline Calister én Lennaert Nijgh's laatste vrouw zangeres Josee Koning.
Zie voor meer info en kaartverkoop www.rijswijkseschouwburg.nl.