De klussende buurmannen komen naar Delft met hun nieuwe show. De première hiervan is in Delft.
De klussende buurmannen komen naar Delft met hun nieuwe show. De première hiervan is in Delft. Foto:

Buurman en Buurman beleven première in Delft

DELFT - Wie kent ze niet? De inventieve, maar klungelige klussers uit de poppenanimatieserie Buurman en Buurman. Generaties zijn er groot mee geworden en nu is er alweer een vierde musical over de buurmannen te zien: A je to!

Door: Silvija van Dalen

Op zondag 22 oktober vindt de première plaats in Theater de Veste. Dit belooft 'een superleuke middag' te worden, verzekert Jelle Kuiper, scenarist en producent van de voorstelling. "Kinderen worden die dag van begin tot eind vermaakt. Er is een feestelijk ontvangst, ze kunnen knutselen en spelletjes doen, er is een kinderdisco en ze gaan uiteraard de voorstelling zien." De keuze om de première in Theater de Veste te doen, was volgens Kuiper snel gemaakt: "We hebben een goede band met het theater. En onlangs heeft Senf Theaterpartners, dat de productie verzorgt, zich gevestigd in het Armamentarium, waar eerst het Legermuseum huisde." In de nieuwe voorstelling gaan de buurmannen op mollenjacht. Vindingrijk als ze zijn, is dat klusje zo geklaard. Of toch niet? Het belooft een vermakelijk show te worden voor jong en oud.

Tijdloos
Jelle Kuiper: "Er zitten veel leuke dingen in de voorstelling. Het is tijdloos, herkenbaar en het bevat veel humor voor volwassenen en voor kinderen." Voor veel ouders bevat de voorstelling ook een stukje nostalgie. "Met het verhaal zijn we Buurman en Buurman zo trouw mogelijk gebleven. Het is immers een leuk stramien, van die klussende mannetjes die het eerst erger maken, en dat het toch weer goed komt. Het verhaal van de voorstelling is wel nieuw en bevat liedjes van Ivo de Wijs."
Er zijn nog kaarten te koop voor de voorstellingen op zaterdag 21 oktober om 14.00 uur en om 16.00 uur.­­ Zie voor nog meer informatie en kaartverkoop de website
www.theaterdeveste.nl.