Bedrijfsleider Erik Idenburg krijgt de sleutel van de eerste Toyota Aygo overhandigd.
Bedrijfsleider Erik Idenburg krijgt de sleutel van de eerste Toyota Aygo overhandigd. Foto:

De juiste MPM olie in uw auto: Idenburg Car Solutions vertelt het u

DELFT – De juiste motorolie in uw auto, dat is van het grootste belang. Voordat u het weet, heeft u de motor in de soep gereden, als u niet de juiste olie gebruikt. Maar hoe te kiezen? Van MPM Oil Company zijn al tachtig soorten.

Vanzelfsprekend kan AutoCrew Idenburg Car Solutions aan de Schieweg 81 u hierover volledig informeren. Sinds kort is dit bedrijf namelijk ook een MPM-gecertificeerd bedrijf geworden. Alle monteurs zijn hiervoor op cursus geweest en daarom mag het bedrijf ook de slogan 'Uw garagist De Oliespecialist' voeren. "Het is belangrijk dat bestuurders regelmatig het oliepeil controleren", zegt monteur Ron. "Eén keer in de maand even peilen of voor een lange autorit. De meeste auto's hebben namelijk geen lampje voor het peil, maar alleen voor de oliedruk."
Prima, dan weet je of er olie bijgevuld moet worden. Maar als dat zo is, dan moet ook wel de juiste er in! "Dat is heel eenvoudig op te zoeken in de fabrieksvoorschriften", zegt Ron. "Wij als MPM-gecertificeerd bedrijf hebben twintig van de tachtig beschikbare MPM oliën in ons assortiment opgenomen. Is er een andere oliesoort nodig, dan kunnen we die makkelijk en snel bij bestellen."
De functies die olie in een auto heeft, zijn op een overzichtelijke manier te rangschikken: olie zorgt voor koeling van de motor, de vloeistof werkt geluidsdempend, heeft een reinigende werking en zorgt verder voor afdichting, demping en ruilsturing. "De motoren van tegenwoordig worden steeds gevoeliger", zegt Ron. "Kies de juiste olie, want bij verkeerd gebruik kunnen motoren al snel beschadigen. Te vaak gebeurt het dat mensen te goedkope of helemaal verkeerde olie in de motor gooien. De gevolgen zien we vaak genoeg in onze werkplaats." Bij de range oliën van MPM die Idenburg Car Solutions momenteel heeft, horen ook koelvloeistoffen en remvloeistoffen. "Ze zijn ook los te koop en bij elke beurt geven we een litertje mee", aldus Martin Idenburg. Idenburg Car Solutions heeft inmiddels ook de eerste Toyota Aygo binnen gekregen die als leenauto gaat dienen. Volledig voorzien van MPM Oil Company bestickering. Er volgt nog een aantal andere Toyota Aygo's.
Telefoon: (015) 257 16 70. Internet: www.idenburgcarsolutions.nl.