Vriend en vijand zijn het erover eens dat er eindelijk iets met deze rotte kies in de binnenstad gaat gebeuren. Maar ook het nieuwste plan valt niet bij iedereen in de smaak. (foto: Jesper Neeleman)
Vriend en vijand zijn het erover eens dat er eindelijk iets met deze rotte kies in de binnenstad gaat gebeuren. Maar ook het nieuwste plan valt niet bij iedereen in de smaak. (foto: Jesper Neeleman) Foto:

Ook nieuw plan Kruisstraat stuit op kritiek

DELFT – De soap rond de Kruisstraat duurt voort. Na een mislukte beweegtuin en een LIDL-supermarkt die er toch niet kwam stuit ook het volgende plan op weerstand.

Door: Jesper Neeleman

Ontwikkelaar Kennemerland maakte onlangs haar plannen en tekeningen bekend. Waar ooit de openbare bieb stond, komt - als het aan de ontwikkelaar ligt een gebouw met op de begane grond kleinschalige detailhandel en daghoreca. Daarboven komen woningen. Prima, dachten omwonenden in eerste instantie.
Totdat ze de tekeningen zagen. Hierop wordt duidelijk dat er boven de winkels en horeca drie woonlagen komen met elk vijftien appartementen. Achter het pand komen 33 parkeerplaatsen. Aanstaande dinsdag is van 16.00 uur tot 19.00 in het Prinsenkwartier een inloopbijeenkomst, waar iedereen vragen kan stellen.
Omwonenden, bewonersverenigingen en Delfia Batavorum hebben dit niet afgewacht. Zij gingen er afgelopen dinsdag al met elkaar over in beraad. "En de nieuwe plannen zijn unaniem afgeschoten", kan Sonja Sint van Belangenvereniging Zuidpoort alvast verklappen.
n Lees verder op pagina 3