Michael Righarts is nog regelmatig langs de velden te vinden.
Michael Righarts is nog regelmatig langs de velden te vinden. "Maar ik voetbal ook nog in het derde van Vitesse Delft met een heel aantal gasten met wie ik vroeger samenspeelde." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Michael Righarts?

DELFT - Michael Righarts (40) promoveerde met Vitesse Delft van de derde klasse naar de hoofdklasse en sloot zijn carrière af bij Den Hoorn.

Righarts begon echter met voetballen bij DHL. "Op straat voetbalde ik met Oscar Laguna Burgos en we speelden bij elkaar in het elftal. In de D-jeugd vertrok hij naar DHC en ik naar Vitesse Delft. DHL is een leuke club, maar ik zocht meer uitdaging."

- Vond je die daar?
"Zeker, in de jeugd had ik trainers als Wim van Zinnen, Chris Jansen en René Slegtenhorst. Als tweedejaars A-junior werd ik door Wim de Jong bij het eerste gehaald en pikte ik mijn minuten mee. Het jaar erna was ik grotendeels basiskracht."

- Met wie speelde je?
"Onder anderen met Peet den Os, Harry Garnaat, Bert van der Helm, Oscar Kelder, Romano Mollis en Stefan Verhoef. Niet veel later kwam ook Aldo Carta erbij. Na Wim de Jong werd Hans van Heteren trainer en erna René Slegtenhorst. Hij werd opgevolgd door Peter Klomp."

- Werd dat een succes?
"Absoluut, het werden mijn mooiste voetbaljaren. In vijf jaar promoveerden we van de derde klasse naar de hoofdklasse. Zelf verhuisde ik in die tijd van de voorhoede naar het middenveld. We vormden een hecht vriendenteam zonder echte vedettes en gingen voor elkaar door het vuur. We wonnen in oefenwedstrijden van de tweede elftallen van bvo's. Ook was het na de wedstrijden en trainingen tot laat nog gezellig."

- En in de hoofdklasse?
"Toen kwamen er steeds meer jongens van buiten, wat de sfeer niet ten goede kwam. Onder de trainers Wim Schaap en Pieter de Jongh speelde ik nog, maar Chris Treling zag het niet in me zitten. Ik besloot na twintig jaar om te vertrekken."

- Waarom werd het Den Hoorn?
"Daar speelden al een aantal jongens met wie ik bij Vitesse Delft had gespeeld, zoals Stefan Berkhout, Aldo Carta en Roger Poldervaart. Ik heb er geen moment spijt van gehad, want het waren mooie jaren. Na twee jaar ging ik in een vriendenelftal bij Vitesse spelen, maar ik was nog zo fit, dat ik meer wilde."

- Dus werd het weer Den Hoorn?
"Ja, en niet zonder succes, want we promoveerden naar de tweede klasse. Daar hikten we al jaren tegenaan, dus dat was wel een hoogtepunt."

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
"Ik speel in het derde van Vitesse Delft en blijf na de wedstrijden meestal wel naar het eerste kijken. Ook bij Den Hoorn ga ik regelmatig kijken, al is dat soms lastig te combineren met mijn seizoenkaart bij Feyenoord."