Delftse kinderen gaan binnenkort een enorm lange pindaslinger rijgen.
Delftse kinderen gaan binnenkort een enorm lange pindaslinger rijgen. Foto:

Leerlingen gaan voor wereldrecord pindaslinger

DELFT - Leerlingen van de Gabrielschool en De Schatkaart in Delft gaan op 8 februari aan de slag om de langste pindaslinger ter wereld te rijgen.

Samen met IVN willen de leerlingen van de scholen de natuur graag een handje helpen. Het huidige wereldrecord wordt verbroken als de slinger meer dan 500 meter lang wordt. De Delftse burgemeester Van Bijsterveldt is erbij om de recordpoging te overzien en de kinderen aan te moedigen. Tweehonderd leerlingen moeten op woensdagochtend in totaal meer dan 38.000 pinda's rijgen om de minimale lengte van 500 meter te bereiken.
Voorafgaand aan de wereldrecordpoging verzorgt de Vogelwacht Delft natuurlessen om kinderen te prikkelen en enthousiast te maken voor de natuur.
Diverse onderzoeken tonen de positieve effecten van natuur op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Met de recordpoging komt de natuur ook voor de kinderen dichterbij. "Wij hebben te maken met kinderen die soms al hun hele leven in de stad wonen", zegt Marlieke Leeuwenburgh, directrice van De Schatkaart, hierover. "Het bos of park is dan soms ver weg. Door ook met school aandacht aan de natuur en biodiversiteit te besteden zie je dat de kinderen nieuwsgierig worden en dat ze zich betrokken voelen bij de natuur. Na afloop van de recordpoging geven wij ieder kind een stukje van de slinger mee naar huis. Zo komt de natuur heel dichtbij." Het resterende deel van de slinger wordt rondom de school opgehangen.