Matthijs Stoffer omarmt de moorkop, die sinds kort weer terug is op het dak van de wagen van Banketbakkerij Stoffer.
Matthijs Stoffer omarmt de moorkop, die sinds kort weer terug is op het dak van de wagen van Banketbakkerij Stoffer. Foto:

De moorkop van Banketbakkerij Stoffer
maakt een comeback

DELFT – Hij was even wat jaartjes uit het Delftse straatbeeld verdwenen: de moorkop op het dak van de wagen van Banketbakkerij Stoffer. Op verzoek van velen is 'ie nu weer terug. Stoffer grijpt de comeback aan om er mooie acties omheen te organiseren.

De moorkop prijkte 25 jaar lang op het dak van de wagen. Vier jaar geleden werd 'ie verwijderd en kreeg de moorkop een nieuw plekje: in de kelder van de bakkerij aan de van Schuijlenburchstraat 60 in Delft. "Maar ook jaren later vroegen mensen me er nog naar" vertelt Matthijs Stoffer. "Dus hebben we hem op 7 januari, toen we na een verbouwing weer open gingen, in ere hersteld. We krijgen er meteen weer allerlei leuke reacties op." De terugkeer van de moorkop gaat gepaard met mooie acties. Zo zijn er in de bakkerij nog tot en met 31 januari vier moorkoppen verkrijgbaar voor slechts 5 euro. Op Facebook heeft Banketbakkerij Stoffer de actie 'Met de auto op de foto' georganiseerd. Wie de auto – met moorkop – fotografeert, of hier een selfie bij maakt en deze foto deelt op Facebook, maakt kans op tien gratis moorkoppen. De eerste inzendingen druppelden afgelopen tijd al binnen. De actie loopt nog tot en met februari. Verder begint in februari het tompoezenfestival weer. Drie tompoezen kosten dan 5 euro.

Veel lekkere spullen
Maar Banketbakkerij Stoffer heeft meer dan acties en aanbiedingen. "We hebben hier heel veel lekkere spullen. En nu de verbouwing erop zit, hebben we een geweldige en lekker frisse bakkerij." En waarom we juist onze lekkernijen bij Banketbakkerij Stoffer moeten halen? "Je moet er een beetje mee geïnfecteerd zijn om te weten hoe lekker lekker is", antwoordt Matthijs Stoffer. "Neem de moeite en doe jezelf het plezier om eens iets echt lekkers en eerlijks te proeven. Niet iets waarmee is geknutseld om het goedkoper te maken. Als ik alleen voor de prijs ga, dan kan ik het nooit winnen van grote fabrieken, maar wél op het gebied van grondstof en eerlijkheid. Ik ben bijvoorbeeld met goede roomboter aan de gang gegaan., van koeien die 270 dagen per jaar in de Ardennen grazen. Ik maak er ook m'n slagroom van. Het kost me 1 euro 50 per kilo meer, maar die smaak is zó puur. Dat proef je terug. En sinds ik die boter gebruik, is de koekjesomzet verdrievoudigd." Meer weten? Check dan de Facebookpagina van Banketbakkerij Stoffer.