Lisette Timmermans bij haar kruidentincturen
Lisette Timmermans bij haar kruidentincturen

Lisette Timmermans deelt haar kruidenkennis

DELFT - De kracht van kruiden is bij veel nog mensen onbekend. Natuurgeneeskundig therapeut Lisette Timmermans deelt haar kennis tijdens een kruidencursus die start op 21 april en tijdens speciale kruidenweken in Tsjechiƫ vanaf 8 mei.

Natuurgeneeskundig therapeut Lisette Timmermans weet alles over de werking van kruiden. Ze schreef het Handboek geneeskruiden en bereidt en verkoopt kruidenpreparaten en tincturen in haar praktijk aan Oosteinde 179. "Het bijzondere aan kruiden is dat ze veel belangrijke voedingsstoffen bevatten die je niet allemaal met gewone groente binnenkrijgt."

Kruidencursus
Op dinsdagavond 21 maart start de kruidencursus van Lisette. In vier avonden en twee ochtenden leer je niet alleen welke stoffen er in kruiden zitten, maar ook hoe de planten groeien. Ook gaat Lisette met de cursisten de natuur in op het moment dat er veel kruiden groeien. "Paardenbloem, weegbree, kleefkruid, wilgenroosje, st Janskruid of smeerwortel. Het zijn planten uit de Delftse natuur die ons veel te bieden hebben", legt Lisette enthousiast uit. Brandnetel bijvoorbeeld levert veel silicium, is ontzurend en goed voor botten, nagels en haren." De cursus kost 200 euro, er wordt gewerkt uit het Handboek geneeskruiden.

Kruidenweken
Voor mensen die vakantie en kruidenkennis willen combineren organiseert Lisette twee kruidenweken in het Reuzengebergte van Tsjechiƫ. "Het is daar echt een kruidenparadijs." Je kunt kiezen uit een week waarbij je leert koken met de versgeplukte kruiden (8 tot 12 mei) of je eigen huisapotheek maakt met zalf, olie, tincturen en thee (15 tot en met 19 mei). De prijs voor een kruidenweek is inclusief verblijf, alle maaltijden en dranken. Vroegboekers betalen voor 31 januari 597 euro daarna kost het 647 euro. "Veel deelnemers voelen zich na een week gezonde kruidenvoeding rustiger en vitaler, anderen hebben minder pijnklachten. Het is bijzonder om dit effect te zien."
www.lisette-timmermans.nl
www.kruidenweektsjechie.nl
www.facebook.com/FonteyneKruiden