Erwin Verhagen beleefde vooral onder Pierre van Zinnen mooie tijden bij d.v.v. Delft, de club waar hij nog steeds nauw bij de selectie is betrokken. (foto: Roel van Dorsten)
Erwin Verhagen beleefde vooral onder Pierre van Zinnen mooie tijden bij d.v.v. Delft, de club waar hij nog steeds nauw bij de selectie is betrokken. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Erwin Verhagen?

DELFT - Erwin Verhagen (49) speelde bijna zijn hele carrière bij Delft, waar hij nog steeds nauw betrokken is bij de selectie.

Verhagen begon al op jonge leeftijd aan de W.H. van Leeuwenlaan. "Mijn broer Martin speelde al bij Delft en ik kon er al voor de speelgerechtigde leeftijd beginnen. Toen ik in de A-jeugd zat, tipte mijn trainer Pierre van Zinnen Ben Wessels en maakte ik rond mijn zeventiende mijn debuut in het eerste. Ik meen dat dat uit bij GDA was. Het jaar erna was Pierre hoofdtrainer."

- Met wie speelde je?
"De selectie bestond vooral uit jonge jongens die net waren doorgebroken, onder wie Erwin de Bree, Willem de Bruin, Barend Colijn en Rob Verbeek. Daarnaast was er een groep jongens die bij andere clubs net buiten de boot waren gevallen, zoals Wim Warnaar, Robert en Eric Breedveld en John van den Ende. Ook had je met Ted van Ruijven en keeper Ruud Struikman wat oudere jongens. Ruud werd opgevolgd door Richard van den Akker, die uiteindelijk vertrok toen Ron Hoogenboom van DHC naar Delft kwam."

- Wat was jij voor voetballer?
"Ik was een linkspoot; daarvan waren er wel een stuk of acht in dat elftal. Ik begon linksbuiten, maar Robert van den Berg was daar veel beter dan ik, dus ik kwam op het middenveld terecht. Ik was heel snel en had geen supertechniek, maar wel een goed spelinzicht, waardoor ik meestal op de juiste plaats stond."

- Hoe waren de prestaties?
"Best goed. We werden nooit kampioen, maar speelden wel altijd mee om de bovenste plaatsen. Daarnaast was er ook een geweldige sfeer, hoewel we bij elkaar thuis de deur niet plat liepen. Onder Frans de Vries hadden we een topseizoen. Zelfs een liesblessure kon me niet stoppen."

- Heb je daar last van gehad?
"Ja, het jaar erna ging ik naar DHC, waar ik in twee seizoenen denk ik tot acht wedstrijden in het tweede en zes wedstrijden in het eerste ben gekomen. Voor de rest was het kwakkelen. Ik heb zelfs nog bij Dick van der Toorn gelopen. Na een operatie ben ik teruggegaan naar Delft. Ik heb er vooral in het tweede gespeeld, maar werd zo nu en dan door Richard Middelkoop gevraagd met het eerste mee te doen."

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
"Ik ben freelancer bij Delft: ik heb mijn spelerspas in mijn portemonnee en doe mee met het elftal dat me nodig heeft, al speel ik vast in het vijfde. Verder volg ik de verrichtingen van mijn zoon en dochter bij DHL op de voet en help ik Oscar een beetje bij de trainingen. Ook bezoek ik met mijn zoon en dochter elke wedstrijd van het eerste van Delft."