Schaatsbaan drukker bezocht dan ooit

DELFT - De organisatie van Winters Delft krijgt tevreden terug op de afgelopen vier weken van winterpret. De schaatsbaan heeft op de nieuwe locatie meer bezoekers getrokken dan ooit. In totaal kwamen er in vier weken tijd bijna 27.000 lieden de ijzers onderbinden.

Dat gebeurde op de Schoemaker Plantage, op een schaatsbaan die qua formaat niet eens op de Markt zou hebben gepast. Die ongekende ruimte maakte het mogelijk om een groot evenement als Winterdorp Festival rond de baan te organiseren en een ijsglijbaan te maken, waarop talloze bezoekers veel plezier beleefden. "Het was meer dan goed", oordeelt schaatsbaas Robin Verschoor van organisator Nota Bene. "Zeker als je bedenkt dat we ruim drie maanden geleden pas op het idee kwamen om op deze plek een schaatsbaan te organiseren."
Verschoor is lovend over de Gemeente Delft, die goed meewerkte met het verstrekken van de vergunningen. Verder bleek het plan om het horecadeel uit te besteden aan de kenners, Dirk Wijtman van Het Koningshuys en Bas van Eck van Van Eck Catering, een schot in de roos. Zij zorgden er met hun jarenlange ervaring voor dat het bezoekers aan niets ontbrak. "Het was soms hectisch, maar we zijn een hele mooie ervaring rijker", zegt Dirk Wijtman. "Deze samenwerking was voor ons zeker voor herhaling vatbaar." Daar denkt Robin Verschoor hetzelfde over. En ook de nieuwe locatie is prima bevallen. Het is één van de redenen, denkt hij, dat de schaatsbaan dit jaar zo'n succes was.
Ook de grootte van de baan, ruime parkeergelegenheid en de communicatie hebben hieraan bijgedragen. Nota Bene gaat binnenkort evalueren met onder meer de hoofdsponsor maar zou het geen enkel probleem vinden om volgend jaar op dezelfde voet op dezelfde locatie verder te kunnen, liefst met nog één weekje extra winterpret.