Dansen voor 60-plussers

In het wijkgebouw De Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4 in Delft organiseert MBVO elke vrijdagmorgen dansant bewegen voor 60-plussen. Tijdens deze lessen, die van 10.00 uur tot 11.15 uur duren, leren de deelnemers internationale dansen. Iedereen die een keer vrijblijvend wil kijken of meedoen is van harte welkom. Bel voor meer informatie naar 015 – 256 27 68 of kom naar wijkcentrum De Vleugel.

Lezing over
gebrandschilderde ramen

Jan Pothof geeft dinsdag 24 januari van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Vierhovenkerk aan de Obrechtstraat 50 in Delft een lezing met schitterende beelden over de gebrandschilderde ramen in de Sint-Janskerk in Gouda. Ze bevatten afbeeldingen van de Bijbelse en de Vaderlandse geschiedenis. Deze kerk bevat ruim 50 procent van al het gebrandschilderde glas uit de 16de eeuw. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Leadbelly-film met live-muziek

Het is een traditie geworden: Filmhuis Lumen verricht weer de officieuze aftrap van het Delfts bluesfestival met een vertoning van een bluesfilm op de donderdagavond ervoor. Dit keer gaat die over de jonge jaren van Leadbelly, een zanger, gitarist en accordeonist die leefde van 1885-1949. Tal van door hem bekend geworden songs zijn nog steeds wereldberoemd, zoals House of the Rising Sun, CC Rider, Goodnight Irene, Bourgeois Blues, Cotton Fields en The Midnight Special. Een andere traditie in Lumen is dat de jaarlijkse bluesfestival-film wordt ingeleid met een toelichting op de inhoud, met vervolgens live-muziek als passende opwarmer. Dat wordt dit keer gedaan door zanger/gitarist Henk Koorn van Hallo Venray, gitarist Ferdinand Bakker van Alquin en zanger/bluesaccordeonist Henk de Kat van Les Chats Cadiens. Zij spelen een aantal legendarische Leadbelly-nummers. De film begint donderdag 16 februari om 20.00 uur. De kaartverkoop bij Lumen is al gestart. Gezien de verwachte belangstelling wordt vroegtijdige kaartaankoop aangeraden.

Expositie in Historisch Joris

In Historisch Joris aan de Sint Jorisweg 2a in Delft is nog tot en met zaterdag 25 februari een duo-expositie te zien het duo Verheul, dat exposeert met schilderijen en keramiek. Kunstenaar Alex Verheul toont zijn figuratief abstracte schilderijen. Van zijn vrouw Tonny Verheul-Mentink is er een kleine keramiektentoonstelling.