De MuseumShop van de Botanische Tuin.
De MuseumShop van de Botanische Tuin. Foto:

MuseumShop Botanische Tuin: al tien jaar een begrip

DELFT - De MuseumShop van de Botanische Tuin bestaat alweer ruim tien jaar. In die tijd werd het assortiment flink uitgebreid èn werd het er steeds gezelliger.

De MuseumShop wordt gerund door dertig vrijwilligers. "Deze mensen zijn werkelijk parels", zegt coördinator Yoka Boshoff, die al vanaf dag één bij de Museumshop betrokken is. "Ze nemen voor iedereen de tijd en zijn altijd in voor een gezellig praatje."
In de MuseumShop zijn ongeveer driehonderd verschillende cadeautjes en producten verkrijgbaar. Alles heeft een link met de natuur. Het is een unieke collectie met spullen die je niet gauw elders vindt. De opbrengst van de verkoop is voor het goede doel, zoals leerzame en speelse natuurprogramma's voor kinderen en de jaarlijkse tentoonstelling in de Oranjerie.
Een bezoek aan de MuseumShop wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de bijna 100 jaar oude Botanische Tuin - en vice versa. En dat is ook het allerleukste, vindt Yoka Boshoff. "Dan kun je hier iets leuks kopen, een kopje koffie drinken en daarna de tuin in wandelen. Ondertussen pakken wij de cadeaus prachtig in. Een bezoek aan de Botanische Tuin is altijd mooi. Ook in de winter is deze tuin een pláátje."
De Museumshop aan het Poortlandlandplein 6 is op maandag open van 12.00 uur tot 16.30 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur. Meer info: www.botanischetuin.tudelft.nl/bezoekers/museumshop.