Afbeelding
Foto: Jesper Neeleman

Jorrit-Jan Hoekjen (14), scholier

-Wat ben je hier aan de Van Bleyswijckstraat aan het doen?
"Ik loop momenteel drie dagen stage bij de krant Delft op Zondag. Daarom ben ik hier nu vanwege de opening van het nieuwe gebouw van SC Delfland. Vanuit m'n opleiding moest ik stage lopen bij een bedrijf waar ik later wel zou willen werken. Ik wil graag journalist worden."

-Bevalt 't om journalist te zijn?
"Het is best leuk. Ik zie dingen die ik anders niet zie en kom op plekken waar ik anders nooit kom. En ik vind het gaaf om stukjes te schrijven."

-Wat voor dingen zou je anders niet gezien hebben?
"Bij de officiƫle opening van een school, zoals nu, zou ik anders niet komen. Dat vind ik bijzonder om bij te zijn. Verder was ik er dinsdag bij toen Corry Hoogduyn afscheid nam als fitnesstrainster. Dat zij op 85-jarige leeftijd nog zo graag wil sporten; dat vind ik knap."

-Heb je afgelopen week nog iets leuks gedaan?
"Vorige week zaterdag is m'n zus 18 jaar geworden. Toen zijn we met het hele gezin uit eten gegaan. Dat was heel gezellig."

-Wat is nieuws van de week?
"Ik vind het heel leuk dat het nu zo koud is en dat er ijs ligt. Er jammer dat het weer gaat dooien. Als de vorst had doorgezet dan hadden we weer op natuurijs kunnen schaatsen. Dat zit er helaas niet in."

-Verwacht je dat het later deze winter alsnog goed komt?
"Ik denk het wel ja. Ik heb geen idee wat voor weer het de komende weken wordt, maar ik geloof er nog wel in."